22/12

Ben Broeders viert Nieuwjaar in Zweden

ben-broeders-dcla-1

Ben Broeders.

Ben Broeders trekt rond de jaarwisseling tien dagen op stage naar Göteborg. Kort nadien opent hij zijn seizoen in Duitsland.

"Alles gaat prima. Ik heb net even last van een vervelende rib, maar dat komt wel goed", klink Ben Broeders/DCLA kort voor het indoorseizoen optimistisch. "Het loopt helemaal zoals gepland. Mijn indoorseizoen gaat op 13 januari van start in het Duitse Merzig."

Voor die eerste wedstrijd volgt dus nog een stage. Ben trekt van 26 december tot 4 januari naar Göteborg. "Ik ga er samen trainen met een sterke lokale trainingsgroep. Vijf jaar geleden trok ik er ook naartoe, en dat was heel leuk. Het zijn ondertussen vrienden en het is een groep waar we hoe dan ook van kunnen bijleren."

De bekendste leden van de Zweedse groep zijn Melker Svärd Jacobsson (5m70) bij de mannen en Michaela Meijer (4m71) en Malin Dahlström (4m55) bij de vrouwen. "Genoeg om van op te steken dus", besluit Ben. Ondertussen lijkt hij ook zeker van deelname aan de indoormeeting in Düsseldorf op 6 februari, een van de zes World Indoor Tour meetings, de belangrijkste wedstrijden in zaal ter wereld.