12/07

Belgische beloften beginnen morgen aan EK U23 in Espoo

elien-vekemans-european-team-championships-24-06-website

Elien Vekemans sprong recent nog over 4m50 in Polen op de European Team Championships.

De Belgische beloften beginnen donderdag aan hun EK in het Finse Espoo. Met Elena Defrère (kogel), Delphine Nkansa (100m) en Elien Vekemans (polsstok) komen er op de openingsdag al meteen drie landgenoten in actie.

De Belgische delegatie is goed gearriveerd na een lange trip richting Finland. "Iedereen is oké en blij. We hebben geen weet van kwaaltjes of geblesseerden", meldde delegatieleider Mieke Seminck  vanuit Espoo. "Sommige atleten hadden een iets kortere nachtrust, maar degenen die moesten uitslapen konden dat ook. Sommige atleten hebben op het trainingsveld al een sessie kunnen afwerken om wat los te werken." 

De verwachtingen liggen hoog. Dat is logisch, want op papier heeft ons land een beresterke beloftelichting. "Ik denk dat we met heel veel atleten halve finales kunnen halen. Finaleplaatsen mogen we op papier verwachten van veel atleten waaronder Delphine Nkansa en Yanla Ndjip-Nyemeck." 

Onze twee grootste troeven Jente Hauttekeete/KAAG en Elien Vekemans/DCLA etaleerden al een zeer goed vormpeil. "Jente is uiteraard een medaillekandidaat na zijn prestaties de voorbije jaren op het EK en WK juniores", stipt Mieke Seminck aan.  "Het kan opnieuw gaan tussen hem en zijn Noorse concurrent Sander Skotheim.  Maar Jente is nu absoluut nog sterker geworden. Zeker als je kijkt naar zijn recente prestatie van Götzis. Elien Vekemans/DCLA start donderdag haar kwalificaties met het blauwe nummer van leider. Zij heeft trouwens nog een bronzen medaille te verdedigen van vier jaar geleden op het EK U20." 

Met 12 individuele atleten en 3 estafetteploegen zijn verrassingen nooit uitgesloten. "Voor onze drie afstandslopers zal heel veel afhangen van het wedstrijdverloop. Krijgen we een snelle of een tactische koers? Voor mannen als Noah Konteh/OLSE wordt dat bepalend. Het is moeilijk om voorspellingen te doen. Bij de kampnummers is Elena Defrère/KAAG in het kogel al aan zet op donderdag. Een finaleplaats is mogelijk als ze uitpakt met een straffe stoot. Aangezien veel van onze atleten al wat kampioenschapservaring hebben, zal stress bij de meesten hopelijk niet te hard meespelen." 

Volg de Belgen op onze EK U23-pagina

Er is ook een livestream