29/09

Belgische masters blijven scoren op het EK in Pescara

masters-groepsfoto

Een groepsfoto.

De Belgische masters beleven een prachtig Europees kampioenschap in het Italiaanse Pescara. Bij het ingaan van het slotweekend staat de medailleteller op 17 stuks.

Na een bijzonder sterke start (meer daarover leest u hier) blijven de Belgen doorgaan op hun elan. Stefan Rens/ACHL (M55) deed er na zijn zilveren medaille op de 10.000m op de openingsdag nog een tweede medaille bij: zilver op de 5000m in 16'53"00. Man in vorm Erik Leyseele/ACB (M75), die al heel wat BR's scherper stelde dit seizoen, prijkt ook al twee keer op het medaillebord: brons in de veldloop en brons op de 5000m in 21''44"84. Niet slecht voor een 75-plusser.  De 5000m bleek echt wel een topnummer voor de Belgen, want ook Lucien Heyde/ACME (M65) wist opnieuw te scoren. De bronzen medaillewinnaar van de 1500m deed er een zilveren exemplaar bij. Zijn tijd: 18'45"33. Er rest hem dit kampioenschap nog de 800m-finale. Claire Joannes/DAMP (W75) heeft zich ook in het rijtje van dubbele medaillisten geschaard. Na eerder succes op de zevenkamp mocht ze nu het podium bestijgen met hoogspringzilver dankzij een sprong over 1m07. Ook werper Sebastien Demko/RFCL (M45) heeft al twee streepjes achter zijn naam. Na zilver in het hamer, werd het opnieuw zilver in het gewichtwepren. 14m05 ver zwierde hij zijn tuig. Vaste waarde Margarethe Tomanek/KAAG (W70) scoorde brons in het discus met 21m26. Ann Algoet/ACW (W60) verdient ook een speciale vermelding. Zij behaalde brons in het hoogspringen. Het was een onuitgegeven podium. Met 2 atleten die het goud deelden en 3 atleten die (!) die het brons ontvingen. Net als de 2 andere bronzen medaillewinnaressen bleef de West-Vlaamse foutloos tem. 1m26. Een overzicht van de medailletabel is hier terug te vinden. 

Door de ietwat chaotische organisatie in Italië hebben de twee Belgische teammanagers Karin Larnoe en Patrick Baeke hun handen vol. Maar zij doen hun werk met alle plezier. "De uurroosters wijzigen nogal vaak en er zijn bij bepaalde proeven veel vertragingen. Maar de weersomstandigheden zijn serieus verbeterd en de teamsfeer is goed", meldde een positieve Patrick Baeke vanuit Pescara.  "Het is hier heel plezierig werken. Er gebeurt enorm veel.  Ik heb veel nieuwe, sympathieke mensen leren kennen. Dat is heel positief. Er zijn veel atleten die boven zichzelf uitstijgen. Bijvoorbeeld Mickael Bollen die de 800m-finale haalde. Hij was door het dolle heen. Prachtig om zien." Er resten nog drie dagen (vrijdag, zaterdag, zondag). De Belgen hebben heel wat sterke estafetteploegen bij elkaar gepuzzeld en er staan nog veel finales geprogrammeerd. Het beloven nog boeiende slotdagen te worden. 

Alle resultaten zijn hier terug te vinden.