06/08

Belgisch belofterecord voor Kato Van Den Brulle

katovandenbrulle
Terwijl in Rio en in de Belgische huiskamers al een eerste gouden olympische plak werd gevierd, werd in Huizingen de voorlaatste Flanders Cup van het seizoen afgewerkt. Bij aangename temperaturen was het speerwerpster Kato Van Den Brulle/ALVA die indruk maakte met een nieuw Belgisch belofterecord.

In een straffe vijfde worp kwam Van Den Brulle in Huizingen tot 55m43. Ze verbeterde daarmee haar eigen persoonlijk record met net geen twee meter, en deed beter dan Cindy Stas in 2000, die toen als belofte het Belgisch record op 54m90 bracht. Op de ranglijst alle categorieën komt Van Den Brulle, die nog altijd maar negentien jaar is, op de tweede plaats. 

In de 100 meter bij de vrouwen etaleerde juniore Manon Depuydt/ACME zowel in de reeksen als in de finale haar supervorm. In de reeksen snelde ze naar de winst in een persoonlijk record van 11”80, in de finale werd ze tweede en ging het met 11”74 nog sneller. Depuydt komt zo op de zesde plaats aller tijden bij de juniores. EK-gangers Jolien Boumkwo/RCG en Arnaud Art/FCHA behaalden beiden de winst met een degelijke prestatie: 15m67 voor Boumkwo in het kogelstoten, 5m50 voor Art in het polsstokspringen.

In een spannende 3000 meter trok Ali Hamdi/DCLA aan het langste eind. Zijn laatste ronde was bijzonder sterk, en ook zijn nieuwe persoonlijke beste van 8’03’’34 mag er zijn. Ook Michaël Somers/LYRA kwam als derde tot een persoonlijk record van 8’06’’30.

 Bekijk hier de resultaten.