18/05

Beker Van Vlaanderen Vrouwen Ere-afdeling VAL: KAA Gent al opnieuw naar nationale afdeling

mini-jd61223-00001

De vrouwen van KAA Gent opnieuw naar de nationale afdeling.

KAAG heeft na één jaar zijn plaats in de ere-afdeling KBAB heroverd. In Sint-Niklaas toonde de Gentse formatie zich homogener dan Vilvoorde AC dat beslag legde op de tweede plaats.

 “We zagen Laurence Lobbens geblesseerd uitvallen waardoor Sara Aerts de 100m moest lopen en we plots geen deelneemster meer hadden in het hinkstapspringen,” zegt Danny Van den Abbeel/VAC. Uiteindelijk strandde VAC op 3 punten van KAAG. In de 4x100m nam KAAG, met Sarah Missinne – die eerder al de 100m horden won in 13”49 - Nenah De Coninck, Charlotte Lambrecht en Stephanie Asomaning de leiding over. In de afsluitende 4x400m kwam de winst van de Buffalo’s nooit in gevaar.

Individueel noteerden we enkele sterke prestaties zoals de winst van Noor Vits/VAC in het kogelstoten (14m05) en de winst van Eline Claeys/ATLA die 59”37 liep in de 400m horden en daarmee sneller bleek dan Nenah De Coninck/KAAG. Kato Van den Brulle/VAC gooide de speer 42m69 ver. Koningin van de spurt was de Limburgse Rani Rosius/AVT die tweemaal het maximum aan punten greep voor AV Toekomst.

Bekijk hier het overzicht van de vrouwencompetitie.