16/09

Beker Van Vlaanderen Pupillen en Miniemen: Oost-Vlaanderen boven met ACG en KAAG

acg-bvv-2017

Het winnende meisjesteam van AC Geraardsbergen.

De jongens van KAA Gent wonnen op de Jos Nuyenspiste aan de Rode Loopstraat in Merksem de Beker van Vlaanderen voor Pupillen en Miniemen. Ook Oost-Vlaanderen boven bij de meisjes, waar AC Geraardsbergen voor een heuse verrassing zorgde.

De onpare jaren liggen de Gentse jongens duidelijk goed, want na Bekerwinst in 2015 (eveneens in Merksem) en 2013, waren ze ook deze keer de sterksten. AC Herentals, ook al een vaste waarde in deze competitie (vorig jaar nog 6de en twee jaar geleden bereikten zij in Merksem met een tweede plaats ook al hun hoogste score), kwam het dichtst in de buurt van de Oost-Vlamingen. De derde plaats ging in Merksem naar ASV Oudenaarde. De Oost-Vlaamse club die het ook vorig weekend al heel knap deed bij de jeugdkampioenschappen, scoorde de laatste tien jaar nog nooit zo hoog. Hun beste rangschikking ooit was een 8ste plaats in 2013. Opvallend: zowel Bekerwinnaar KAAG als ASVO drongen vorig jaar niet door tot de finale die toen gewonnen werd door DCLA maar ook de Leuvense titelverdedigers ontbraken op hun beurt in deze finale.

Grote verrassing bij de meisjes, waar AC Geraardsbergen de Beker wegkaapte. De meiden uit de Oost-Vlaamse Dendergemeente traden voor het eerst aan in de finale van deze competitie en konden meteen met de Beker terugkeren naar de voet van de Muur! RC Tienen, vorig jaar als vierde net naast het podium, kwamen in de eindafrekening amper 5,5 puntjes te kort om die Beker mee naar de Suikerstad te nemen. AC Waasland in 2016 nog zesde – werd nu derde. De titelverdedigsters van Atletiek Zuid West moesten deze keer genoegen nemen met een elfde plaats en de vice-kampioenen van vorig jaar, AV Toekomst, werden in Merksem vierde.

U kan hier de resultaten bekijken.