19/05

Beker Van Vlaanderen Mannen Ere-Afdeling VAL: Herentals voor thuisploeg Lokeren

mini-jd61446-00003

AC Herentals doet volgend jaar opnieuw mee in de hoogste afdeling. Thuisploeg Lokeren (links) en AZW mochten mee op het podium.

Na een afwezigheid van bijna een decennium promoveert AC Herentals opnieuw naar de ere-afdeling KBAB. In Lokeren was het nochtans de thuisclub die lang tijd het voortouw had.

Pas na de tiende wedstrijd kwam Herentals op gelijke hoogte. Beide ploegen leverden van toen af een heroïsche strijd. AVLO leek aan het langste eind te gaan trekken en ging met minieme voorsprong naar de aflossingen. Een verkeerde wissel in de 4x100m, met diskwalificatie tot gevolg, sloeg Lokeren achteruit. In de 4x400m hoopte AVLO de opgelopen averij opnieuw ongedaan te kunnen maken maar finaal bleek Herentals ook daar een fractie sneller dan de thuislopers.

Individueel bleven de topprestaties uit. Uitzondering op de regel waren Kobe Vleminckx/ACHL die in de 200m naar een bijzonder snelle 20"89 snelde en hiermee de limiet voor het EK Beloften liep. Eerder was de atleet van Herentals ook al de beste in de 100m terwijl hij als slotloper van de 4x100m eveneens als primus over de streep liep. Sterk was ook de 2m06 in het hoogspringen van Jef Vermeiren/ACHL.

Bekijk hier de eindstanden van de Interclub-Beker Van Vlaanderen mannen.