09/02

Bart Bennema wordt hoofdcoach meerkampprogramma

bart-bennema-8968

Bart Bennema

Atletiek Vlaanderen verwelkomt de Nederlandse topcoach Bart Bennema als nieuwe begeleider van het meerkampproject. Hij zal een tandem vormen met Fernando Oliva, die naast hoofdcoach meerkamp ook program manager is van de topsportwerking. Op 1 maart gaat hij aan de slag.

Bart Bennema boekte zowel op de meerkamp als op de spurt mondiale successen als coach. De 45-jarige succescoach begeleidde onder meer Dafne Schippers, Nadine Broersen, Pieter Braun en Nadine Visser naar de wereldtop. In 2015 – het jaar waarin Schippers wereldkampioene 200m werd - werd Bennema uitgeroepen tot ‘Coach van het jaar’ op het Nederlandse Sportgala. In september vorig jaar verloor Bennema zijn job als sprint- en hordecoach bij de Nederlandse Atletiekunie (KNAU). De ex-meerkamper (hij heeft een indrukwekkend PR van 7995 punten) opteert er nu voor om een nieuwe uitdaging aan te gaan in België.

Waarom heb je voor dit project gekozen?
“Rutger had me gecontacteerd. Ik heb met hem altijd een goed contact onderhouden en ik was ook beschikbaar. Bij de Nederlandse atletiekbond had men andere ideeën en daar paste ik niet in. Het voorbije half jaar heb ik veel nagedacht over wat ik nog wil doen. Ik wilde dolgraag doorgaan als coach. Na gesprekken met Rutger en Fernando ben ik snel tot een positieve conclusie gekomen. Belangrijk voor mij is dat het meerkamp is. Dat is en blijft mijn eerste liefde. Ik miste als spurt- en hordecoach de laatste jaren de multidisciplinariteit van de meerkamp.”

Wat mogen we verwachten?
“Ik hoop vooral om mijn expertise door te geven. België heeft de laatste jaren een mooie traditie opgebouwd in de meerkamp. Er staat momenteel een mooie groep meerkampers. Destijds ben ik begonnen als talentontwikkelingscoach meerkamp in Nederland. Uit de groep waarmee ik toen werkte zijn onder meer Nadine Vissers, Nadine Broersen, Dafne Schippers en Peter Braun naar de wereldtop doorgestoten. Ik hoop om de kennis van toen mee te nemen en mijn kennis door te geven. Er staat al iets en het lijkt me heel leuk met Fernando samen te werken en voort te bouwen.”