04/08

Baanatleten in Huizingen; wegkampioenschap in Lokeren

thomasdebock
OEH is in Huizingen nu zaterdag als volgende aan zet in de reeks van de Flanders Cup, maar op dat moment staat er ook in Lokeren een en ander te gebeuren, met het allereerste Belgisch kampioenschap 10 kilometer op de weg.

Vrijdagavond opent Sparta Bornem de weekendcompetities met een open meeting. Zaterdag houdt de Flanders Cup in Huizingen voor de voorlaatste keer deze zomer halt. Olympic Essenbeek Halle behoort nog maar sedert 2014 tot dit selecte gezelschap en is daarmee de jongste organisatie in het geheel. Nu de atleten bijna allemaal richting Rio zijn afgereisd, resten er voor de thuisblijvers weinig kansen om stevige concurrenten te ontmoeten. Een gegeven dat vooral de buitenlandse atleten al enkele jaren goed weten en daarom de Flanders Cups in hun wedstrijdprogramma hebben opgenomen. Zaterdag zal het in Huizingen niet anders zijn: in een mix van nationale toppers en internationale (sub)toppers, zoekt iedereen zijn weg naar persoonlijke records. Bekijk hier de site van organisator OEH. Maar er is zaterdag nog meer wedstrijdkeuze. Er is ook de Nacht van Lommel, met het provinciaal kampioenschap 10.000m, net als in Gentbrugge die namiddag, een open meeting. In Kapellen is de Snoepzakkenmeeting ook een open wedstrijd, met toevoeging van enkele miniemenwedstrijden. Wie met de discus en de hamer wil werpen, kan zaterdagnamiddag terecht in Diksmuide. Er volgt ook nog een goedgevulde zondag, met open meetings verspreid over de Antwerpse Noorderkempen  (Brasschaat en Turnhout) en de Oost-Vlaamse regio met Aalst (EA) en Aalter. VITA pakt in Ninove uit met een jeugdmeeting  en in Nieuwpoort en Neerpelt staan jeugdmeerkampen geprogrammeerd.

Liefst vier midweek-avondmeetings. Dinsdag is er een open meeting in het Putbosstadion van Oordegem-Lede, woensdag is er een open meeting in Herentals en een jeugdmeeting in Heusden-Zolder en op donderdagavond 11 augustus een jeugdmeeting in Sint-Niklaas.

Vrijdagavond zorgt ARAC in Retie voor de Driegehuchtenjoging (max. 15 km). Zondagnamiddag is er de Moerkensheidejogging van KAAG in De Pinte (max. 10 km) en maandagavond  zet AVZK een jarenlange traditie verder aan Booischot-Statie met een stratenloop van maximum 10,3 km.

Maar het zwaartepunt van het nationale stratenloopgebeuren ligt zaterdag in Lokeren. De jaarlijkse Optiek Sonck streetrace, is deze keer het decor voor het allereerste Belgisch kampioenschap 10 kilometer op de weg. Deze jongste telg in een hele lange serie nationale kampioenschappen, zal best wel aantrekkelijk worden, want zowel de kwantiteit als de kwaliteit hebben zich al aangemeld in de buurt van de Lokerense sporthal. Net zoals voor het veldloopkampioenschap, zijn hier immers geen minima vereist, waardoor deelnemers van alle niveau’s samen met elkaar in eenzelfde kampioenschap kunnen starten. Alle info betreffende deze primeur, kan u via deze site raadplegen.

Klik hier voor meer info betreffende de Vlaamse atletiekwedstrijden.