28/07

atletiekblik op weekend: Vlaamse meerkampers in Dilbeek, Flanders Cup in Merksem

-ldq4872

Omdat alle meerkampers gedurende twee dagen het beste van zichzelf geven, krijgt niet alleen het Vlaamse podium in Dilbeek alle aandacht.

Terwijl de zenuwachtigheid voor de start van het wereldkampioenschap in Londen verder aanzwelt, en de eerstejaarsscholieren hun EYOF in Hongarije stilaan afronden, gebeurt er op onze binnenlandse atletiekvelden ook wel het een en ander. Zoals de Vlaamse meerkampkampioenschappen in Dilbeek bijvoorbeeld of de Flanders Cup in Merksem.

Vrijdagavond bijt Sparta Bornem de atletiekspits af met een open meeting aan De Breeven. Zaterdag is Olse Merksem aan de beurt voor het internationaal Antwerps Atletiek Gala, dit jaar de voorlaatste tussenstop van de Flanders Cup. Olse verlaat daarmee zijn positie als afsluiter van het Flanders Cup circuit en schuift enkele weken vooruit op de kalender. Op de Jos Nuyenspiste wordt alvast mooi volk verwacht, al dan niet op doorreis richting Londen. Luguelin Santos, de Olympische vice kampioen 400m van Londen 2012, wordt er alvast een van de blikvangers en ook Philip Milanov/VAC wil er een laatste hand leggen op zijn WK-voorbereiding. Maar ook de eigen blauw-gele atleten zullen aan de Rode Loop willen scoren. Denken we maar aan de Vlaamse dubbelkampioen in de sprint, Victor Hofmans. Alle info betreffende het Antwerps Atletiek Gala kan u via deze link raadplegen.

Als zaterdag het eerste startschot in Merksem wordt gegeven, zijn de meerkampers in Dilbeek al een tijdje onderweg in hun Vlaams kampioenschap (en tevens Flanders Cup meerkamp). Meerkampclub AC Dilbeek heeft al een hele geschiedenis van Vlaamse meerkampen achter de rug, een kampioenschap dat steevast in het midden van de zomervakantie wordt georganiseerd op het Roelandsveld. Zowel op zaterdag als op zondag beginnen ze in de Brusselse rand al om 9 uur. Op zondag komen er ook nog eens de jeugdmeerkampen bij op het Roelandsveld. Alle info betreffende de Vlaamse meerkampkampioenschappen via deze site.

Over jeugdmeerkampen gesproken: zaterdag pakt AC Waasland uit met de zevende wedstrijd van de VAL-Jongerentrofee in Sint-Niklaas (bekijk hier de tussenstand) en zowel in Bornem (jeugdmeeting) als in Knokke (OB, jeugdmeerkamp) kunnen de jongste categorieën hun energie de vrije loop laten.

Terwijl de Vlaamse meerkampers in Dilbeek op zondag hun tweedaagse verder afwerken, is er op diezelfde zondag nog een jeugdmeeting in het nabijgelegen Ninove, een open meeting in het West-Vlaamse Tielt en een open meeting met jeugd in Heusden-Zolder.

Dinsdagavond verwacht ASV Oudenaarde de deelnemers voor hun open vakantiemeeting en een dag later organiseert AC Waasland haar internationale Peugeotmeeting in Sint-Niklaas. Deze vroegere Flanders Cup is nu een Athletic Classic Meeting geworden (de vroegere B-meetings) en begint om 18u00. Diezelfde woensdagavond pakt Looise uit met een open meeting in thuisbasis Tessenderlo.

In hetzelfde Tessenderlo, maar op een andere locatie, is Looise zondagochtend bedrijvig bij de Bosloop met een maximale afstand van 13,8K. De debatten in de wegatletiek worden vrijdag al geopend met de Hertals loop-LU 2 uur van Herentals in het stadscentrum.