02/02

Atletiekblik op weekend: nationale meerkampers en provinciale veldlopers

-44h0515-44h0515

Anne Schreurs werd vorige zondag nog Vlaams indoorkampioene 1500m. Nu zondag knokt ze in eigen Genk mee voor de Limburgse veldlooptitel.

Het eerste weekend van februari staat in onze atletiekwereld geboekstaafd als dat van de nationale meerkampkampioenschappen in combinatie met de provinciale veldloopkampioenschappen. Veel beweging dus onder dak en in open lucht.

Er staan zaterdag  (en zondagal veel gemotiveerde toppers aan de start van hun tweedaagse opdracht in de Gentse Topsporthal. Limburgse seniores Niels Pittomvils/VAC en Sander Maes/AVT, scholier Daniel Segers/EA, junior Jaan Bal/ACBR bij de mannen bijvoorbeeld. Of het jonge senioresduo Hanne Maudens/VS en Noor Vidts/VAC bij de vrouwen. In die hoofdcategorie ligt de lat op WK-hoogte, maar een getal staat daar niet opgeplakt: het is de IAAF zelf die de meerkampinvitaties zal versturen en dan kan men best een goede en recente adelbrief voorleggen. Bekijk hier de deelnemerslijst en het tijdschema van deze nationale meerkampkampioenschappen waar ook de Vlaamse en Waalse medailles worden uitgereikt.

Zondag is het de beurt aan de veldlopers die op vijf locaties de provinciale medaille zullen verdelen. In het Genkse SportInGenkpark (Limburg), het Lokerense Park ter Beuken (Oost-Vlaanderen), aan de Lennikse Sporthal Jo Baetens (Vlaams-Brabant), in het Beernemse Drogenbrood (West-Vlaanderen) en in het Bornemse Sportcentrum De Breeven (Antwerpen), worden die vijf veldloopslagen geleverd.

In Lennik zullen de beste mannelijke seniores van Olympic Essenbeek Halle, de vrouwen seniores en de mannen juniores van Daring Club Leuven Atletiek er niet bijzijn. Zij nemen net als de juniores meisjes van ATAC deel aan de Europabeker veldlopen in het Portugese Mira. U kan hun optreden op Europees niveau hier volgen.