11/08

atletiekblik op weekend: Meeting Mol en Vlaamse kampioenschappen cadetten en scholieren in Brugge

nd4-9082

Seppe Horemans kan zaterdag deelnemen aan de ACM in eigen Mol en is dinsdag in Brugge medaillekandidaat 400m.

Terwijl in Londen de wereldkampioenschappen nog volop doorgaan, staat de atletiekwereld op de Vlaamse atletiekvelden uiteraard niet stil. Een lang weekend dat zaterdag wordt ingezet met de Athletic Classic Meeting in Mol, en afgesloten met de Vlaams kampioenschappen voor cadetten en scholieren op dinsdag in Brugge.

Het circuit van de Athletic Classic Meetings wordt zaterdagavond in Mol afgesloten. Het is opnieuw een kans om in eigen regio te mikken naar beste jaarprestaties of beter. Bekijk hier de site van organisator Vabco Mol. Nog op zaterdag nodigt Olse Merksem de jongste atleetjes uit voor een jeugdmeerkamp.

Zondag, de laatste dag in Londen, kan de jeugd aan de bak in Heusden-Zolder en Oordegem-Lede (telkens met cadetten) en in Beernem (BEHO, zonder cadetten). ABES Edegem organiseert zondagnamiddag een open meeting, net zoals Eendracht Aalst maar hun Grote Prijs Josse Ringoir wordt betwist op de piste van Ninove.

Dinsdag, halfoogst, is er het Vlaams kampioenschap voor cadetten en scholieren in Brugge. Uiteraard behoort dit kampioenshap al tot de klassiekers van een atletiekzomer, waarbij de Vlaamse atletiektoekomst meteen kan uittesten welke impact eventuele vakantie- of stagemomenten heeft gehad op de conditionele toestand. Dat met het oog op een nog belangrijkere - nationale - afspraak begin september. Toch heeft dit kampioenschap zelf ook aan belang gewonnen, vermits er nog enkele plaatsjes te verdelen zijn voor de AG Youth Memorial Van Damme van 1 september. U kan hier het tijdschema en de deelnemers voor Brugge bekijken en de reeds geselecteerde atleten die al een Youth Memorial ticket op zak hebben raadpleegt u hier.