16/03

Atletiekblik op weekend: masters in Wallonië; jeugd in de Topsporthal en bestuurders in Heverlee

-jd29189

De Jeugddag: de drukste dag in de Gentse Topsporthal.

Terwijl de Masters het laatste winterkampioenschap onder de spikes doorschuiven, gebeurt er elders ook nog heel wat in het Vlaamse atletieklandschap.

De Masters trekken zondag naar het Naamse Gesves voor hun Belgisch kampioenschap veldlopen dat voor het eerst georganiseerd wordt door OC Andenne. Bij de mannen lijkt Steven Heemskerk/ATLA de uitgesproken favoriet in de hoofdcategorie, terwijl het bij de vrouwen een stuk spannender belooft te worden. Deelnemerslijsten en tijdschema zijn terug te vinden op deze site. Voor de masters die het meer begrepen hebben op de indooratletiek, komt er ook een belangrijke week aan: van maandag 19 tot en met zaterdag 24 maart zijn er in Madrid de Europese indoorkampioenschappen voor 35-plussers. (zie link). Tussen de deelnemers uiteraard ook een behoorlijk aantal landgenoten met podiumambities.

De dag voordien kan de Vlaamse jeugd zich uitleven in de Topsporthal van Gent, die dan volledig ingepalmd wordt door de Jeugddag van Atletiek Vlaanderen. Naast mascotte Spike die z’n winterslaap heeft be-eindigd, komt ook topwerper Philip Milanov het enthousiaste jonge volkje aanmoedigen.

Op hetzelfde moment wordt zaterdag in Heverlee de Algemene Vergadering van Atletiek Vlaanderen gehouden. Dit jaar worden er twee bestuurders verkozen uit vier kandidaten. Daarvan hebben Mieke Seminck/ALVA, Paul Thys/SGOL en Ludo Van De Sande/OB al enige bestuurservaring in de federatie en komt ook AV Lokeren-voorzitter Patrick Van Waes zich in de verkiezingsstrijd mengen. Primeur: de ellenlange fysieke stemronden, die de vergadering in het verleden vaak eindeloos rekten, worden nu voor het eerst vervangen door een elektronische stemprocedure.

En niet te vergeten: er wordt dit weekend ook nog gesport. Zo is er zaterdag nog het Sprinters Criterium van AVT in de Golazo Arena van Heusden-Zolder, meteen ook de allerlaatste indoorwedstrijd van het winterseizoen 2017-2018. Diezelfde zaterdag organiseert RC Gent aan de Watersportbaan van Gent de Sfinx Ekiden, een estafettewedstrijd over de marathonafstand. Samen met de Jeugddag wordt het daar beslist heel druk.

Met dit laatste wedstrijdweekend van het winterseizoen, wordt er uiteraard ook al uitgekeken naar het nakende zomerseizoen. De wedstrijdkalender werd reeds in detail digitaal gepubliceerd op onze website. Voor diegenen die een gedrukte versie van de zomerkalender hebben besteld, zal die – behoudens  onvoorziene omstandigheden - tijdens de laatste week van maart in hun brievenbus gedropt worden.