14/07

Atletiekblik op weekend: Flanders Cup Ninove

rasschaert
Terwijl de Beloften in Polen volop hun Europese campagne afwerken en de Juniores op het punt staan om volgende week hetzelfde te doen in Italië, is er de volgende dagen uiteraard ook veel beweging op onze Vlaamse atletiekvelden. De Flanders Cup van Ninove wordt daarbij de grootste blikvanger.

Vrijdagavond pakt ASV Oudenaarde uit met haar belangrijkste zomerorganisatie. De Rosine Wallezmeeting heeft op korte tijd een mooie reputatie uitgebouwd en dat zal deze keer niet anders zijn, al zal ASVO het wel moeten stellen zonder uithangbord Margo Van Puyvelde die net op deze dag haar Europees debuut maakt in Bydgoszcz. Nog op vrijdag is er de Spar-Jeugdnacht van Alken, een jeugdmeeting die daags voor de Nacht van Alken wordt georganiseerd. Die Alkense Nacht is slechts een van de vier open meetings van zaterdag. In Wervik is er ook nog de Memorial Patrick Degreef en in Kapellen is er een open meeting met Jeugd. Die beide meetings beginnen al in de namiddag, net als de Memorial Geert Rasschaert. Bij die Flanders Cup in Ninove zal het ongetwijfeld weer een hele drukke bedoening worden. Deze vierde Flanders Cup op Oost-Vlaamse atletiekbodem geniet al jaren een internationale reputatie en aangezien de tijdsruimte voor het lukken van Londense WK-minima nu wel heel erg kort wordt, zullen er op het tartan voor de nieuwe tribune aan de oever van de Dender weer prestaties van internationaal niveau te beleven zijn. Bekijk hier alle info over deze Memorial Geert Rasschaert.

Ook vier organisaties op zondag, met Jeugdmeetings in Mol en Huizingen, allebei ook voor cadetten, en met open meetings in Beveren (speedwerpvijfkamp en kampenmeeting) en in Aartselaar.

Woensdagavond is er met de internationale meeting van Naimette-Xhovémont de jaarlijks terugkerende klassieker als opwarming voor de Nacht in Heusden, maar die avond is er in Dilbeek een al even Vlaamse klassieker met de Memorial Vilja Tytgat, ook gekend als de Gouden 1000m.

In de buurt van het geboortehuis van Eddy Merckx wordt er in Meensel-Kiezegem vrijdagavond niet gefietst, maar wel op straat gelopen. DCLA staat er aan het organisatieroer en de langste afstand is er 12K.

Zaterdag is er in Grimbergen de Veldkantjogging (max.12,5K) en niet zo heel ver daarvandaan, in Weerde, leidt SPVI de KWB-loop in goede banen (max.10,5K).

Zondagochtend begint in Aalter de Ultraloop ‘6 uur van Aalter’, in de slotfase wordt daar ook een wedstrijd met een lengte van 60 minuten aan vastgekoppeld.

Bekijk hier de wedstrijdkalender van de Vlaamse Atletiekliga.