29/07

Atletiek uit de startblokken op de Olympische Spelen

kimeli-isaac-2021-tokio-os-belga

Isaac Kimeli in Tokio

De Olympische Spelen in Tokio werden vorige week vrijdag op gang geschoten met de openingsceremonie in het Olympisch stadion. Vanaf morgen maakt het vuurwerk op het dak plaats voor vuurwerk op de piste dankzij de atleten. Op vrijdagmiddag openen de ploeg op de mixed relays en Isaac Kimeli het Olympische atletiektornooi voor de Belgen.

De Belgische atletiekdelegatie trok met veertien vrouwen en zeventien mannen richting het Olympisch dorp in Tokio voor de start van het atletiektornooi op de Olympische Spelen. Op vrijdagnacht om 2u Belgische tijd worden de Spelen op gang geschoten met de reeksen op de 100m voor vrouwen. Om 13u Belgische tijd, tijdens de avondsessie in Tokio, komen de eerste Belgen in actie. De aflossingsploeg op de mixed relays 4x400m neemt het tijdens de eerste van twee reeksen op tegen onder meer de Verenigde Staten, Duitsland en Ierland voor een plaatsje in de finale een dag later. Amper een halfuurtje later, om 13u30 Belgische tijd, krijgen we al meteen de eerste Belg aan de start van een Olympische finale met Isaac Kimeli/OEH tijdens de rechtstreekse finale op de 10.000m. Later tijdens het Olympisch atletiektornooi komt Kimeli, samen met Robin Hendrix/OEH, ook in actie tijdens de 5000m. Een dag later komen onze vrouwelijke hordeloopsters in actie met Hanne Claes/DCLA, Paulien Couckuyt/VAC en Anne Zagré/RESC. Daarnaast gaan Ben Broeders/DCLA en Eliott Crestan/SMAC op zoek naar een plekje in de volgende ronde.

Het volledige programma van de Belgische atleten en alle info over de Olympische Spelen in Tokio vind je hier en op de livestream van Sporza kan je wedstrijden volgen.