17/05

Allianz KVV start van goed gevuld atletiekweekend

20220514-000668-johnny-de-ceulaerde-kvv-merksem-nikon-d5-jdc4648

Hoogspringer Jef Vermeiren vorig jaar op het Allianz KVV in Merksem

Er staat een druk gevuld en extra lang atletiekweekend voor de deur. Donderdag verzamelen de atleten in Gent voor het Allianz KVV. Zaterdag is er in Lokeren met de Grote Prijs Stad Lokeren de eerste Flanders Cup van het seizoen en in Mechelen is het in het hemelvaartweekend alle hens aan dek voor de Nationale Spelen van de Special Olympics.

Op Hemelvaartsdag is de Blaarmeersen in Gent het decor voor het Allianz Kampioenschap van Vlaanderen. Vroeg op het seizoen vinden toch al heel wat nationale toppers de weg naar Gent. Grootste blikvanger bij de vrouwen is Noor Vidts/VAC (100m horden en kogel) die er nog een goede testgelegenheid krijgt vlak voor ze naar Götzis trekt. Op de spurt is het vooral uitkijken naar Rani Rosius/AVT die zaterdag in Nairobi al blijk gaf van goeie vorm met een fenomenale 11”08 op de 100m helaas met 2.5m rugwind.  In de springnummers kunnen hoogspringster Merel Maes/ACW (al geplaatst voor het EKU20) en polsstokspringster Elien Vekemans/DCLA (al geplaatst voor het EK U23) zonder druk hun kampioenschap aanvatten. Op werpvlak is het uitkijken naar Vanessa Sterckendries/OEH in het hamerslingeren (dat plaatsvindt in het atletiekstadion in Gentbrugge) en naar Jolien Boumkwo/VAC in het kogel. Bij de mannen wil meerkamper Jente Hauttekeete/KAAG voor eigen publiek nog een beetje finetunen vlak voor Götzis. Hij kiest voor het hoog en de 100m horden. In het hoog komt hij man in vorm Jef Vermeiren/ACHL tegen die met2m27 de beste prestatie heeft staan.

Het Allianz KVV is donderdag  live te volgen op ons YouTube-kanaal.

De uitslagen zijn te volgen op atletiek.nu

Op zaterdag trapt AVLO het Flanders Cup-circuit op gang.  Lees hier alles over de Flanders Cup.

Mechelen is in het hemelvaartsweekend gaststad van de Special Olympics. 3500 atleten met een verstandelijke beperking komen er in actie. Met op De Nekker ook een atletiekluik. Hier meer info over dat mega-event.