30/06

Allianz Gouden Spike ook de komende twee jaar in Mechelen

20230616-000009-johnny-de-ceulaerde-val-mechelen-nikon-d4s-d4s3393

Vlnr. Abdrahman Labsir, Mechels Sportschepen – Hélène Portegies, lid van het directiecomité van Allianz Benelux - Gery Follens, covoorzitter van Belgian Athletics.

Mechelen blijft de komende twee jaar gaststad voor de uitreiking van de Allianz Gouden Spike.

Na de eerste twee succesvolle organisaties van de edities 2021 en 2022 zal de uitreiking van de Allianz Gouden Spike, de belangrijkste trofee voor de beste Belgische atleten, in 2023 én 2024 wederom in Mechelen georganiseerd worden. Afgelopen jaren vond de ceremonie telkens plaats in Cultuur- en Erfgoedcentrum Lamot in de historische binnenstad, ook dit jaar zal het event georganiseerd worden in Lamot en dit op zaterdag 2 december 2023.

De Koninklijke Belgische Atletiekbond bereikte meteen ook een akkoord met de stad Mechelen om de Gouden Spike 2024 uit te reiken in de Dijlestad. Dat zal ongetwijfeld een unieke editie worden na de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

20230616-000017-johnny-de-ceulaerde-val-mechelen-nikon-d4s-d4s3411

Vlnr. Abdrahman Labsir, Mechels Sportschepen – Hélène Portegies, lid van het directiecomité van Allianz Benelux - Gery Follens, covoorzitter van Belgian Athletics.

“We zijn trots om nog minstens twee edities langer gaststad te zijn, in samenwerking met Allianz, Belgian Athletics en verschillende andere partners”, zegt Mechels Sportschepen Abdrahman Labsir. “Het is een enorme eer om hier steeds weer de beste Belgische atleten te mogen ontvangen. Zulke events en de enorme groei van sport en topsport in het Mechelse en daarbuiten, doen ons toewerken naar een Mechels topsportbeleid.” 

En ook Hélène Portegies, lid van het directiecomité van Allianz Benelux verantwoordelijk voor, onder meer, het partnership met de Belgische atletiek, is verheugd met de keuze voor Mechelen: “Tijdens de Allianz Gouden Spike vieren we de prestaties van onze Belgische (para-)atleten. Van onze gekende topatleten tot de aanstormende talenten. Wij kijken er naar uit om samen met Mechelen en de Belgische Atletiekfederatie in Lamot weer een event te organiseren dat recht doet aan het dagelijkse harde werken van de atleten.”

Voorzitters aan het woord

“Het spreekt voor zich dat de Belgische Atletiekfederatie zeer verheugd is om een volledige Olympiade deze prestigieuze prijsuitreiking te kunnen organiseren in Mechelen. Deze stad heeft de laatste jaren heel veel inspanningen geleverd voor de sport en in het bijzonder onze atletieksport, bewijs daarvan de aanleg van de vernieuwde atletiekpiste op de Nekker, de stijgende belangstelling van de loopwedstrijd Dwars door Mechelen en onlangs nog de prachtige organisatie van de Special Olympics waar ook onze G-sport een belangrijke plaats innam”, zegt covoorzitter van Belgian Athletics Gery Follens.

“Onze hoofdsponsor Allianz zal dit inclusieverhaal zeker toejuichen en terecht opgezet zijn met de verlenging van het contract in deze prachtige sportstad,” vult covoorzitter van Belgian Athletics Thomas Lefebvre aan.