17/09

Allianz Gouden Spike 2021 komt naar Mechelen

allianz-gouden-spike-allianz-spike-dor-2021

Schepen van sport van de stad Mechelen Abdrahman Labsir, Allianz brand and partnership lead Chaïma Tahiri en KBAB vertegenwoordiger Jos Jacobs

Na de succesvolle sportzomer van onze Belgische atleten, met geweldige prestaties op zowel de Olympische en Paralympische Spelen als op het EK indoor, kijken we graag vooruit naar de uitreiking van de Allianz Gouden Spike, de trofeeën voor de beste Belgische atleten. Met Allianz heeft onze Gouden Spike een nieuwe naamsponsor en is Mechelen de nieuwe gaststad voor de uitreiking van onze jaarlijkse sporttrofeeën.

Succesvolle sportzomer

 Onze Belgische atleten presteerden het afgelopen jaar op een bijzonder hoog niveau. Begin maart verzamelde de Belgische delegatie op het Europees indoorkampioenschap maar liefst vijf medailles, goed voor het meest succesvolle EK indoor ooit voor de Belgen. Nadien volgden nog meer successen op de Europese kampioenschappen voor beloftes en juniores. Op het wereldkampioenschap voor juniores behaalde België een zilveren medaille. Met zes medailles op de Olympische en Paralympische Spelen als kers op taart werd de sportzomer van 2021 eentje om in te kaderen.

Gery Follens, covoorzitter van de Koninklijke Belgische Atletiekbond: “Met een nieuwe naamsponsor en een nieuwe gaststad kunnen we na een jaar afwezigheid van onze sporttrofeeën onze atleten opnieuw vieren zoals het hoort tijdens de Allianz Gouden Spike in Mechelen.”

Thomas Lefebvre, covoorzitter van de Koninklijke Belgische Atletiekbond vult aan: “De uitreiking van de Gouden Spikes is een beloning voor de knappe prestaties van onze atleten op de verschillende internationale kampioenschappen. Het werd een geweldig jaar voor onze sport, dus het is meer dan terecht dat we hen in de kijker plaatsen."

 Allianz nieuwe naamsponsor

Als gevolg van de aanhoudende coronapandemie werd de Gouden Spike vorig jaar niet uitgereikt, maar na het grand cru jaar voor de Belgische atletiek is de trofee terug. Met Allianz als nieuwe naamsponsor worden in 2021 voor het eerst de Allianz Gouden Spikes uitgereikt.

“Wij zijn er trots op dat we als naamsponsor de Allianz Gouden Spike kunnen ondersteunen. Als verzekeringsbedrijf staan we elke dag achter onze klanten, makelaars en partners en bieden we ze vertrouwen in de toekomst. Dat vertrouwen bieden we ook graag aan onze atletiekhelden. Atletiek is een zeer toegankelijke sport, die bekendstaat om haar diversiteit en inclusie. We werken graag mee aan het uitdragen van deze waarden. Daarom zijn we de komende 4 jaar hoofdsponsor van de Koninklijke Belgische Atletiekliga, de Ligue Belge Francophone d'Athlétisme en de Vlaamse Atletiekliga. We zijn ook hoofdsponsor van de Allianz Memorial Van Damme en werken nauw samen met atletiekambassadeurs Kim Gevaert, Peter Genyn, Thomas Carmoy, Rani Rosius en de Belgian Cheetahs. Het partnerschap met de Gouden Spike sluit daar prima bij aan. Ik kijk uit naar de uitreiking in december”, aldus Kathleen Van den Eynde, CEO Allianz Belgium.

Mechelen als nieuwe gaststad

De uitreiking van de Allianz Gouden Spike verhuist in 2021 ook naar een nieuwe locatie. Mechelen wordt de nieuwe gaststad voor de prijsuitreiking van de sporttrofeeën. Op zaterdag 4 december komen we in Technopolis in Mechelen te weten wie de opvolgers worden van Nafi Thiam en Bashir Abdi, die in 2019 de prijs in ontvangst mochten nemen als beste Belgische atleten. Paulien Couckuyt en Thomas Carmoy als beste beloftes en Belgian Tornados als beste team krijgen in Technopolis ook een nieuwe opvolger.

Schepen van sport van de stad Mechelen Abdrahman Labsir: “Mechelen evolueert steeds meer naar een echte sportstad waarin we blijven investeren in topsportinfrastructuren. Dit jaar mochten we alvast de gloednieuwe atletiekpiste openen waardoor we vanaf nu terug grote atletiekmeetings kunnen aantrekken in stad Mechelen. Een mooie verwezenlijking die maakt dat we vandaag eens zo trots zijn om de grote atletiekkampioenen te mogen ontvangen in onze mooie stad. De Allianz Gouden spike is voor ons alvast de kers op de taart van een mooi atletiekjaar.”

In aanloop naar de uitreiking van de Allianz Gouden Spike op zaterdag 4 december worden de genomineerden in de verschillende categorieën binnenkort bekendgemaakt. Hou onze kanalen alvast in de gaten.

Het palmares van de Gouden Spike van de voorbije jaren vind je hier terug.