09/06

Alexander Doom in EK Rome-special Track Record

belgaimage-94146702

Alexander Doom

Tijdens het EK in Rome brengt Atletiek Vlaanderen een drietal keer een EK Rome-special van de videopodcast Track Record uit. In de eerste aflevering praat Alexander Doom over de vierde plaats van de Mixed Relays en blikt hij vooruit op zijn drukke programma dat nog volgt.

Alexander Doom/AVR werkt op het EK in Rome een bijzonder druk programma af. Hij kwam in actie met de Mixed Relays (vierde in een BR van 3'11"03) en hij komt nog in actie in de 400m en de 4x400m mannen. Op de openingsdag gaf hij een beresterke indruk in de Mixed Relays. Als derde loper liep hij pijlsnelle splittijd. Maar het team met ook Jonathan Sacoor/OEH, Naomi Van Den Broeck/ROCA en Helena Ponette/HCO kwam uiteindelijk een fractie tekort voor brons. "Een beetje ontgoocheling is er natuurlijk wel", bekende de wereldkampioen 400m indoor en 4x400m indoor.  "We hebben een hele goeie vibe met de ploeg. We geloofden echt wel dat er iets mogelijk was met het team. Uiteindelijk hebben we een heel snel Belgisch record neergezet. Dan weet je wel dat je gepresteerd hebt, wat je moest en kon doen. Iedereen heeft super goed gelopen. Iedereen heeft super goed z'n best gedaan. We kunnen onszelf niets verwijten." Sinds Glasgow is hij een pak bekender geworden. Maar de West-Vlaming blijft z'n bescheiden zelf. "Er spreken sowieso wel meer mensen me aan op straat. Ik ga niet zeggen dat het per se leuk is, want het is ook niet mijn stijl om te zeggen: hier ben ik." Ook zijn status in het 4x400m-team is veranderd dankzij zijn sterke prestaties. "Ik voel dat ik meer een man voor de afwerking ben geworden. Wat Kevin vroeger was, ben ik nu een beetje. Mijn eindschot kan renderen op plek vier. Maar op zich maakt het mij niet zo heel veel uit op welke positie ik loop, zolang het niet positie 2 is."

Medaille in Parijs

Er kunnen in het allerbeste scenario nog twee medailleplaatsen volgen voor Doom. Maar hij houdt de druk verstandig af. "Of twee medailles op het EK een droomscenario is? Dat nu niet. Ik droom liever van een medaille in Parijs. Dat is meer een droom. Moest ik er nu nul hebben en daar één, zou ik liever voor die ene in Parijs kiezen. We zien wel wat er komt."

 

Beluister hier de volledige aflevering op ons YouTube-kanaal

Beluister hier de volledige aflevering op Spotify.