28/03

Al zes medailles voor België op dag drie van het WK masters indoor

Pieter Berben

Pieter Berben op het PK veldlopen in Sint-Truiden.

De Belgische masters blijven de podiumplaatsen opstapelen op het WK masters indoor in Torun. Na drie dagen staat de teller op 6 stuks. De veldlopers Pieter Berben (goud M35) en Steven Heemskerk (zilver M40) scoorden op maandag en Kathleen De Wolf behaalde brons in het gewichtwerpen op dinsdag.

Na de wereldtitels van Joannes Claire/DAMP (W75 hoog) en Zacarya Aznag/LOOI (M40 speer) op zondag, was het maandag aan de veldlopers om te schitteren. Pieter Berben/AVT en Steven Heemskerk/ATLA traden aan in de 8km lange cross voor M35 en M40. Oudsbergenaar Pieter Berben finishte na 26’39 crossen als tweede, 10 seconden na een Poolse thuisatleet die het goud pakte bij de M40. Berben kreeg als beste M35’er wel het goud om zijn nek gehangen. Zijn provinciegenoot, de 44-jarige Steven Heemskerk, volgde als derde ‘overall’ en haalde zo zilver bij de M40. Het valt op dat de Limburgers het uitstekend doen op dit WK. Vorige zomer won Heemskerk nog goud op de cross op het WK masters outdoor in het Finse Tampere.  Dankzij de inbreng van Alexandre Macors (M35, 40 ste in totaal) behaalde België zowaar brons in het landenklassement.

Op dinsdag ging het medaillefestijn gewoon voort. In het gewichtwerpen betwistten Kathleen De Wolf/RAM en Ingrid Vos een wedstrijd in de wedstrijd. Na een sterke tweede poging van 12m84 leek Ingrid Vos op weg naar brons. Maar bij de zesde en laatste beurt stootte Kathleen De Wolf met een ultieme uithaal van 12m87 haar alsnog van het podium. Brons voor De Wolf en een vierde plek voor Vos. Het zal zeker niet het laatste duel zijn voor deze twee werptoppers.

In de medaillestand bezet België momenteel de achttiende plaats met zes medailles (3x goud, 1x zilver en 2x brons).

Alle info over het WK indoor voor masters is hier terug te vinden.