22/07

ACM RIEM: Drama voor Dalemans na stroompanne

dalemans-eline-2021-rieme-3000m-jdc-min

Eline Dalemans

Naast de Flanders Cups zijn ook de Athletics Classics Meetings volop aan de gang. Op de nationale feestdag was AS Rieme aan zet voor hun Athletics Classics Meeting Gouden 3000m. Op de piste aan de Hoge Wal werden tijdens het hoofdnummer van de avond tempomakers voorzien om de atleten naar snelle tijden te loodsen. Lennert Dewulf profiteerde daar optimaal van. Eline Dalemans koos zelf het hazenpad op zoek naar een absolute toptijd. Jammer genoeg besliste een elektriciteitspanne daar anders over.

Belgisch kampioene kogelstoten Elena Defrère/VAC groeit doorheen het seizoen. In Ertvelde deed ze opnieuw beter dan ooit met 15m21, waarmee ze haar record enkele centimeter aanscherpte. Nadien kwam ze ook in actie in het discuswerpen. Met 44m60 moest ze het hoofd buigen voor Anouska Hellebuyck/DEIN die won met 51m02. Bij de mannen kregen we een mooi duel tussen Philip Milanov/VAC en de Jamaicaan Chad Dimitri Wright. Uiteindelijk haalde Milanov de winst binnen dankzij 62m90 tegenover 61m68 voor Wright.

Op de 800m was Axana Schaeverbeke/ACME op zoek naar een nieuw PR. Vorig jaar bracht ze haar persoonlijke beste naar 2’11”41. Gisterenavond kwam de haas echter een tikkeltje te traag door voor een nieuwe recordtijd. Schaeverbeke moest, ondanks een sterke eindsprint, tevreden zijn met 2’12”46. Bij de mannen was de winst voor de lokale Joachim Bafort/RIEM in 1’54”92. Een 4x400m voor vrouwen werd speciaal aan het programma toegevoegd voor de masters vrouwen van AS Rieme, want die gingen op zoek naar het BR bij de W40 van OLSE Merksem. Met 4’29”18 doken Tine Ghyselen/RIEM, Joke De Vreese/RIEM, Nadia De Rycke/RIEM en Petra Bruggeman/RIEM vijf seconden onder de tijd van OLSE. Nieuwe BR en missie geslaagd voor het enthousiaste viertal. Op de individuele baanronde was de Nederlander Lars van Hoeven de beste in een knappe 48”21. Scholier Jaron De Vriese/ASVO werd knap tweede met 49”13, zo’n zeven tienden beter dan zijn vorige persoonlijke beste en meteen de tweede beste jaarprestatie voor de rijzige atleet van Oudenaarde.

Het hoofdnummer van de avond was de 3000m. Bij de vouwen was Febe Triest/ALVA de haas van dienst in de eerste reeks. Vanaf het startsignaal werd echter meteen duidelijk dat Eline Dalemans/AVLO andere plannen had. De steeplespecialiste liet het pak meteen achter zich op zoek naar een absolute toptijd, maar tijdens het tweede deel van de wedstrijd sloeg het noodloot toe. De elektriciteit viel uit, waardoor niet alleen de lichten en de scoreborden uitvielen, maar ook de elektronische tijdsopname. Een drama voor Dalemans die op weg was naar een geweldige chrono. De organisatie was nadien volop bezig om officieuze tijden op te maken, waardoor Dalemans haar toprace hopelijk alsnog beloond ziet met minstens een officieuze chrono. Bij de mannen geen technische problemen, hoewel de eerste reeks hun wedstrijd afwerkte bij schemerlicht om de elektriciteit te sparen. Lennert Dewulf/RCG liet zich niet afschrikken en volgde attent achter de haas. Dat bleek achteraf echter niet het plan op voorhand, maar Dewulf bleef goed volgen. Op twee ronden van het einde kwam Dries Basemans/DCLA met een versnelling aan de boom schudden. Dewulf verdween achteraan de kopgroep, maar tijdens de laatste 100 meter kon hij de andere Belgen opnieuw remonteren om tweede te worden na de Fransman Nader Belhanbel. De Fransman won in 8’20”31 voor Dewulf in 8’21”25 en Vinne Van Puyvelde/ROBA in 8’21”91.

De volledige uitslag vind je hier

bafort-joachim-2021-rieme-3000m-jdc-min
Joachim Bafort