22/02

15 individuele atleten en 2 teams naar WKI Glasgow

vidts-noor-2022-belgrado-wki-belga-jasper-jacobs-11

Noor Vidts met goud op de vijfkamp op het WK indoor in Belgrado in 2022.

Vijftien individuele atleten en twee 4x400m-teams zullen België vertegenwoordigen op het WK indoor in Glasgow (1-3 maart). Nooit trok ons land met een grotere delegatie naar een WK indoor.

Het merendeel van de atleten had al zekerheid over hun WK-ticket, maar via de World Ranking zijn er nog vier atleten bijgekomen. Ben Broeders/DCLA (polsstok) en Thomas Carmoy/CABW (hoog) mochten al een tijdje op beide oren slapen. Maar voor John Heymans/RESC (3000m) en Elise Vanderelst/CABW (1500m) was de WKI-selectie een aangename verrassing. 

Delphine Nkansa/RESC en Rani Rosius/AVT mogen hun kunnen tonen op de 60m. Cynthia Bolingo/CABW had een ticket op zak voor de 400m, maar de blessuregevoelige atlete loopt uit voorzichtigheid enkel de 4x400m. Ook een mooie Belgische bezetting op de 60m horden met Yanla Ndjip-Nyemeck/RESC, Eli Bacari/DCLA, en Michael Obasuyi/OEH. Die laatste was er ook al bij twee jaar geleden in Belgrado. Alexander Doom/AVR treedt aan op de 400m. Op de 800m zien we wereldjaarranglijstaanvoerder Eliott Crestan/SMAC en nationaal recordhouder Tibo De Smet/RCG. Thomas Vanoppen/ACHL debuteert op het WK indoor op de 1500m. Ook Jente Hauttekeete/KAAG maakt zijn debuut bij de grote jongens na enkele succesvolle jeugdkampioenschappen. Regerend wereldkampioene vijfkamp Noor Vidts/VAC is zeer gemotiveerd om er opnieuw een mooi WK van te maken. 

In de 4x400m zien we de te verwachten namen: Kevin Borlée/OEH, Dylan Borlée/OEH, Alexander Doom/AVR, Christian Iguacel/AVLL en Jonathan Sacoor/OEH. De Belgian Cheetahs rekenen op Cynthia Bolingo/CABW, Camille Laus/OEH , Helena Ponette/HCO, Naomi Van Den Broeck/ROCA en Imke Vervaet/RCG

Op het vorige WK indoor in Belgrado in 2022 tekende België present met 13 atleten en 2 teams. Het werd toen een bijzonder succesvol kampioenschap. Ons land stuntte er met onder andere twee gouden plakken (Noor Vidts en de 4x400m-mannen). Dat resultaat verbeteren zonder sterkhouders als Nafi Thiam/RFCL (zet alles op de Spelen) en Julien Watrin/DAMP (afwezig door ziekte) lijkt moeilijk. Maar het recente Allianz BK indoor toonde alvast aan dat onze toppers er klaar voor zijn. 

Bekijk de selectie op onze WKI-pagina