09/08

WR voor Genyn, dubbel BR voor Delespesse

genyn

WR voor Genyn, dubbel BR voor Delespesse

Op de Brussels Grand Prix Para Athletics snelde rolstoelatleet Peter Genyn naar een nieuw wereldrecord op de 100 meter. Bladerunner Davd Delespesse verbeterde er twee Belgische records, in het verspringen en over 400m.

Peter Genyn/Wapper heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown, dat is duidelijk.
Op zijn eerste competitiewedstrijd in internationaal gezelschap, de Brussels Grand Prix, stond de tweevoudig Paralympisch kampioen er meteen. Hij snelde over 100 meter naar een nieuw wereldrecord in 19"75, een mooie verbetering van het vorige record (19"89) dat ook op zijn naam stond en dateerde van mei 2018.
"We hebben veel goede trainingen gedaan en perfect gewerkt in aanloop naar deze wedstrijd. Ik wist dat ik heel goed zat en het is leuk dat we nu die bevestiging zien op de eerste wedstrijd. De wind zat ook in het voordeel", zegt Peter na zijn race.
"Het is super leuk dat ik er opnieuw sta. Anderzijds is het jammer dat we niet naar Tokyo konden vertrekken. En of ik er klaar voor zou geweest zijn!"
De Waalse atleet Roger Habsch werd tweede in 20"42, een stevig persoonlijk record.

En ook David Delespesse/OEH zat duidelijk niet stil tijdens de voorbije maanden. Hij verbeterde zich twee maal: over 400m snelde hij naar 62"00 en in het verspringen deed hij 21cm  beter en vestigde met 5m33 een nieuw Belgisch record. "We hebben goed doorgetraind in de coronaperiode, ik zit goed", weet David. "Deze prestaties kunnen zeker nog aangescherpt worden. Ik mik nu naar een tijd beneden de minuut en een sprong van meer dan 5m50," aldus nog de poulain van federaal trainster Mieke Van Thuyne.

Zowel David als Peter zullen volgende zaterdag van de partij zijn tijdens het Belgisch Kampioenschap AMH.

Wil je meer weten over deze Paralympische eliteatleten? Hier vind je hun biografie.