03/08

1 dag tot WK Londen: Eline Berings hoopt op halve finales

-d4s0511

Eline Berings.

Omdat ze hoog genoeg staat op de wereldranking en het minimum op het nippertje miste, werd Eline Berings vorige week opgevist voor het WK atletiek. Na twee jaar vol blessureleed is het WK halen voor haar al een grote overwinning, maar ze zou niet Eline Berings heten als ze zonder sportieve ambities naar Londen trok.

Als je 'al' 31 bent en in een explosieve discipline na twee jaar zonder wedstrijden tot een Europese toptijd komt, mag je zonder meer trots zijn. Dat beseft Eline Berings/RCG na haar 13"02 van in Heusden maar al te goed. Dat ze voor het eerst sinds 2009 nog eens naar een WK kan, maakt het verhaal nog mooier. "Voor mij is het in de eerste plaats een enorme overwinning om de selectie behaald te hebben. Ik heb er heel hard voor moeten werken, kon pas in april weer wat beginnen hordenlopen en vier maanden later sta ik op een WK", aldus Eline over haar selectie.

Aanwezig zijn in Londen stelt de voormalige Europese indoorkampioene al tevreden, maar daarvoor alleen trekt ze gelukkig niet naar daar. "Ik hoop mijn beste niveau te bereiken en een tijd onder de 13"00 te lopen. De vorm is nog steeds in stijgende lijn, dus dat moet zeker kunnen. Dan acht ik een top 16 of top 20 plaats zeker mogelijk. Ik verwacht dat er in drie halve finales gelopen wordt, dus moet het mogelijk zijn mij daarvoor te plaatsen. Meestal loop ik trouwens elke wedstrijd sneller op kampioenschappen." 

Haar beste WK-resultaat dateert met een veertiende plaats van in 2009. Daar was toen een Belgisch record van 12"94 voor nodig. "Maar het niveau op de horden is wel enorm gestegen, zeker in de breedte, dus het valt wat af te wachten wat de concurrentie doet. Zelf ben ik daar niet mee bezig, want dat heb je zelf niet onder controle. Als ik een tijd onder de 13"00 haal, zal ik heel tevreden zijn. Welke plaats ik daarmee haal, zie ik dan wel."