05/08

1 dag tot Berlijn: Eline Berings brandt van de ambitie

eline2

Eline Berings.

Eline Berings kent haar beste zomerseizoen ooit, en dat wil ze ook verzilveren op het EK in Berlijn. Dankzij haar spetterende 12.72 van in Luik staat ze vijfde op de startlijst, en mag ze de eerste ronde van de 100 meter horden overslaan.

Op training loopt alles nog altijd op wieltjes bij Eline Berings/RCG, al bouwde ze de laatste tijd gevoelig af. “Ik deed de laatste weken steeds minder trainingen, het is nu kwestie van fris te worden. Maar alles verloopt goed”, zegt Eline op vier dagen van de hordefinale in Berlijn. “Ik heb sinds het BK wel een klein beetje last van mijn achillespees. Het vraagt wat tijd om die te verzorgen, maar het is onder controle. Ik ben zaterdag al afgereisd naar Berlijn, omdat ik iemand ben die liever op tijd is om daar nog wat trainingen te kunnen doen.”

De Gentse hordespecialiste is met een bijzonder goed gevoel naar de Duitse hoofdstad afgereisd. Zowel de halve finales als de finale staan donderdagavond op het menu. “Ik kan ontspannen toeleven naar het EK. De reeksen op woensdag moet ik niet lopen. Misschien hadden die nog kunnen dienen om extra ritme op te doen, maar aan de andere kant denk ik: ik moet helemaal geen ritme opdoen. Mijn ritme is meer dan goed. Ik zie het toch als een voordeel dat ik niet moet lopen. Op de horden is dat niet rustig erin komen, de reeksen houden altijd een risico in om eruit te gaan. Ik moet gewoon één avond knallen. Waarom ze die regel hebben ingevoerd begrijp ik niet goed, maar ik ga niet klagen.”

De finale halen is volgens Eline misschien wel de lastigste klus. Daarna kan er veel. “De finale blijft het doel. Het mag niet onderschat worden dat dat al een opgave is, omdat de horden toch altijd redelijk tricky zijn. Ik ben er wel degelijk van overtuigd dat ik de finale ga halen, maar ik moet het wel nog doen. Eens daar geraakt is alles mogelijk. Er zijn verschillende atletes die in aanmerking komen voor top vijf, en daar ben ik bij. Ik moet proberen om mijn 12.72 te verbeteren. Het zou leuk zijn om dat op het EK te kunnen doen. In 2009 was ik er ook bij in Berlijn op het WK, en ik houd er goeie herinneringen aan over, want ik haalde de halve finales.”