30/09/2023

World Athletics Road Running Championships Riga/Let

riga-world-running-championships-logo

De World Athletics Road Running Championships vinden plaats in Riga van 30 septemer tot en met 1 oktober

 

Programma en resultaten Belgen

Zondag 1 oktober

UUR DISCIPLINE NAAM RESULTAAT
14u15 Halve marathon Simon Debognies 31ste in 1u01'48 (PR)

 

Ga naar de WA-site van Riga

Ga naar het tijdschema van Riga

 

SELECTIECRITERIA EN KWALIFICATIEPERIODE: 

Atleten kunnen zich kwalificeren via de ranking op 03/09/2023: 

-        Via de top 24 (2atleten per land) van de World Rankings voor de Road Mile en de 5000m.

-        Via de top 48 (4 atleten per land) van de World Rankings voor de halve marathon. 

“Event Group” * in de World Rankings:

-        1500m (Mile-2000m)

-        5000m (3000m-2 Miles)

-        Road Running Half Marathon-10km (15km-10M-20km)

* De Event Groups kun je hier terugvinden op de website van World Athletics

 

ALGEMENE OPMERKINGEN

Leeftijdcategorieën : 
-       Enkel atleten die minstens 18 jaar oud zijn op 31 december 2023 kunnen deelnemen..

Maximaal 4 mannen en 4 vrouwen worden geselecteerd voor de halve marathon. Maximaal 2 mannen en 2 vrouwen worden geselecteerd voor de 5km en de road mile 
Diploma I Run Clean: om te kunnen worden ingeschreven moeten alle atleten eerst het diploma I Run Clean van het antidopingprogramma behalen.
.

 

ALGEMENE CRITERIA DIE VOOR ALLE SELECTIES GELDEN 

Er wordt benadrukt dat atleten alleen in aanmerking komen voor een selectie voor het nationale team en het recht hebben om de KBAB tijdens internationale wedstrijden te vertegenwoordigen volgens de vastgelegde criteria in het wedstrijdreglement van World Athletics.

 

Een atleet die aan de selectiecriteria voldoet, mag niet voor selectie worden voorgedragen op basis van de volgende criteria die in acht worden genomen, namelijk het bestaan van een bekende blessure op het moment van de selectie, een aantasting van de gezondheid of de conditie, of disciplinaire of ethische redenen.

 

De selectiecommissie kan ook een atleet van een selectie uitsluiten om welke reden dan ook, inclusief de hierboven vermelde.

De atleet moet lid zijn van de KBAB op het moment van het behalen van de selectiecriteria. Anders worden de prestaties niet in aanmerking genomen.

STAAT VAN VORM

Indien nodig kan de selectiecommissie de betrokken atleet verzoeken om een test af te leggen, tijdens een wedstrijd of training, vóór de datum van de definitieve selectie.

 

Indien de test niet wordt uitgevoerd of het prestatieniveau van de atleet onvoldoende is, kan de selectiecommissie afzien van een selectie van de betrokken atleet en/of het betrokken team voor de kampioenschappen in kwestie.

 

In bijzondere gevallen, met inbegrip van gevallen die niet onder de selectiecriteria vallen, behoudt de selectiecommissie zich het recht om atleten te selecteren die niet aan de KBAB-selectiecriteria hebben voldaan

logosportvlaanderen-partnersport-vlaanderen-sponsorlogoworld-athletics-lockup-grad-charcoal-cmyk-member-federation-1logo-eaa