10/12/2023

EK veldlopen Brussel/BEL

ek-cross-brussel

De 28ste Europese kampioenschappen veldlopen vinden plaats op zondag 10 december 2023 in Brussel

Bekijk hier de website van het EK veldlopen.

Bekijk hier het tijdschema van het EK veldlopen.

 

Selectiecriteria

Bekijk hier de selectiecriteria

De selectie zal gebeuren op basis van de resultaten van het BK veldlopen in Hulshout (verplichte deelname op 19 november). Uiterlijk op dinsdag 21 november 2023 maakt de selectiecommissie van de KBAB de selectie voor het EK veldlopen bekend.

 

Leeftijdscategorieën :

 

U20 mannen/vrouwen (2006, 2005, 2004)

U23 mannen/vrouwen (2003, 2002, 2001)

AC mannen/vrouwen (2000 of ouder)

 

Selectiecriteria U20 mannen/vrouwen :

De eerste zes Belgische atleten op het BK veldlopen in Hulshout worden geselecteerd voor het EK veldlopen in Brussel.

 

Selectiecriteria U23 mannen/vrouwen :

De eerste zes Belgische atleten op het BK veldlopen in Hulshout worden geselecteerd voor het EK veldlopen in Brussel.

 

Selectiecriteria seniores mannen/vrouwen :

De eerste zes Belgische atleten op het BK veldlopen in Hulshout worden geselecteerd voor het EK veldlopen in Brussel.

 

 

Selectiecriteria mixed team relays : 

De eerste 3 mannen en vrouwen op het BK korte cross in Hulshout worden geselecteerd voor het EK veldlopen in Brussel. 

 

 

ALGEMENE OPMERKINGEN

 

-      Atleten geboren in 2004 zijn nog internationale juniores tot 31 december 2023. Zij mogen in Hulshout deelnemen aan de juniorescompetitie. Zij mogen zich in geen geval kwalificeren voor de Europese kampioenschappen veldlopen voor beloftes (U23).

-      Atleten geboren in 2001 zijn nog internationale beloftes tot 31 december 2023. Zij kunnen zich in Hulshout kwalificeren voor het Europees kampioenschap veldlopen voor beloftes (U23).

 

-      Op het BK veldlopen in Hulshout lopen de atleten, die zich voor de selectie willen kwalificeren, in dezelfde categorie als op de Europese kampioenschappen.

 

-      De selectiecommissie behoudt zich het recht voor om een geblesseerde atleet of een atleet die zich terugtrekt voor de Europese kampioenschappen niet te vervangen.

 

-      I Run Clean Diploma: Alleen atleten die hun diploma hebben ontvangen voor het voltooien van het opleidingsprogramma voor dopingbestrijding van European Athletics "I Run Clean" van European Athletics, komen in aanmerking voor deelname. Het diploma moet door alle atleten worden behaald als aanvulling op de selectiecriteria voor de wedstrijd(en) waarvoor ze zijn ingeschreven.

 

ALGEMENE CRITERIA VOOR ALLE SELECTIES 

Er wordt benadrukt dat atleten alleen in aanmerking komen voor selectie voor het nationale team en recht hebben om de KBAB te vertegenwoordigen tijdens internationale kampioenschappen wanneer er voldaan is aan de criteria van het wedstrijdreglement van World Athletics. 

Een atleet die aan de selectiecriteria heeft voldaan, zal niet worden voorgedragen voor selectie of de selectie zal in overweging worden genomen, wanneer er sprake is van: een (bestaande) blessure op het moment van de selectie, een verslechtering van de gezondheid of conditie, of enig andere reden, met inbegrip van disciplinaire of ethische redenen.

De selectiecommissie kan ook een atleet uit de selectie verwijderen om welke reden dan ook, inclusief de hierboven vermelde. De atleet moet lid zijn van de KBAB op het moment dat de selectiecriteria worden gerealiseerd, anders komen de prestaties niet in aanmerking. 

STAAT VAN VORM 

Indien nodig kan de selectiecommissie de betrokken atleet verzoeken om een test af te leggen, tijdens een wedstrijd of training, voor de start van de kampioenschappen. Indien de test niet wordt uitgevoerd of het prestatieniveau van de atleet onvoldoende is, kan de selectiecommissie afzien van de selectie van de betrokken atleet en/of het betrokken team voor de kampioenschappen in kwestie. 

In bijzondere gevallen, met inbegrip van gevallen die niet onder de selectiecriteria vallen, behoudt de selectiecommissie zich het recht om atleten te selecteren die niet aan de KBAB_selectiecriteria hebben voldaan.

logosportvlaanderen-partnersport-vlaanderen-sponsorlogoworld-athletics-lockup-grad-charcoal-cmyk-member-federation-1logo-eaa