30/03/2024

2024 WK veldlopen Belgrado

logo-belgrado-world-athletics

Het WK veldlopen vindt plaats op 30 maart in de Servische hoofdstad Belgrado.

 

Ga naar de website van het WK veldlopen van World Athletics 

Selectiecriteria

 

De selectiecriteria kan je hier nalezen.

-       Belgian Athletics zal haar selectie samenstellen op basis van de resultaten van het EK veldlopen in Brussel (10/12/2023)  :

o   U20 mannen/vrouwen : top 3 op EK cross U20. Geen selectie voor atleten geboren in 2004.

o   Seniores mannen/vrouwens: top 3 EK cross seniores. 

 

ALGEMENE OPMERKINGEN

-        Leeftijdscategorieën:

o  U20 mannen/vrouwen: atleten geboren in 2006 en 2005.

o  Seniores mannen/vrouwen : atleten geboren in 2004 of later.

-        De selectiecommissie behoudt zich het recht voor om een atleet die forfait geeft voor het WK niet te vervangen.

 

ALGEMENE CRITERIA VOOR ALLE SELECTIES 


Er wordt benadrukt dat atleten alleen in aanmerking komen voor selectie voor het nationale team en recht hebben om Belgian Athletics te vertegenwoordigen tijdens internationale kampioenschappen wanneer er voldaan is aan de criteria van het wedstrijdreglement van World Athletics. 

Een atleet die aan de selectiecriteria heeft voldaan, zal niet worden voorgedragen voor selectie of de selectie zal in overweging worden genomen, wanneer er sprake is van: een (bestaande) blessure op het moment van de selectie, een verslechtering van de gezondheid of conditie, of enig andere reden, met inbegrip van disciplinaire of ethische redenen.

De selectiecommissie kan ook een atleet uit de selectie verwijderen om welke reden dan ook, inclusief de hierboven vermelde. De atleet moet lid zijn van Belgian Athletics op het moment dat de selectiecriteria worden gerealiseerd, anders komen de prestaties niet in aanmerking.

 

STAAT VAN VORM

Indien nodig kan de selectiecommissie de betrokken atleet verzoeken om een test af te leggen, tijdens een wedstrijd of training, voor de start van de kampioenschappen. Indien de test niet wordt uitgevoerd of het prestatieniveau van de atleet onvoldoende is, kan de selectiecommissie afzien van de selectie van de betrokken atleet en/of het betrokken team voor de kampioenschappen in kwestie. 

In bijzondere gevallen, met inbegrip van gevallen die niet onder de selectiecriteria vallen, behoudt de selectiecommissie zich het recht om atleten te selecteren die niet aan de Belgian Athletics-selectiecriteria hebben voldaan.

 

logosportvlaanderen-partnersport-vlaanderen-sponsorlogoworld-athletics-lockup-grad-charcoal-cmyk-member-federation-1logo-eaa