09/03/2024

2024 European Throwing Cup Leiria

europen-throwing-cup-leiria-2024

De European Throwing Cup vindt plaats in het Portugese Leiria van 09 tem. 10 maart

Ga naar de EA-site van de European Throwing Cup

Bekijk hier de selectiecriteria in pdf

KWALIFICATIEPERIODE :

-        Voor alle proeven : van  1/01/2023 tem. 27/02 2024.

 

PROEVEN IN HET STADION

Kwalificatie voor de individuele proeven :

Atleten kunnen zich kwalificeren door onderstaande minima te realiseren tijdens de kwalificatieperiode: 

MANNEN   VROUWEN
U23 SENIOR   SENIOR U23
Belgian Athletics Belgian Athletics EA Discipline EA Belgian Athletics Belgian Athletics
18.14

19.82

20.00 Kogel 17.50 17.02 15.48
57.96 62.60 63.00 Discus 58.00 57.67 53.77
69.45 73.77 74.00 Hamer 69.00 68.55 64.57
74.18 78.80 80.00 Speer 58.00 57.86 54.99

ALGEMENE OPMERKINGEN

ALGEMENE OPMERKINGEN

 • Leeftijdscategorieën :

  -       Met uitzondering van het kogelstoten (heren) en het hamerslingeren (heren) mogen enkel atleten die minstens 16 jaar oud zijn op 31 december 2024 deelnemen aan de competitie.

  -       Alleen atleten die minstens 18 jaar oud zijn op 31 december 2024 mogen deelnemen aan het kogelstoten en hamerslingeren voor mannen. 

  -       Alleen atleten die minimaal 16 jaar oud zijn en niet ouder zijn dan 22 jaar op 31 december 2024 mogen deelnemen aan de U23-wedstrijden.

 •  Belgian Athletics zal een senior selecteren als deze de Belgian Athletics-kwalificatienormen heeft behaald binnen de kwalificatieperiode. 
 • Belgian Athletics zal twee seniores selecteren als de een de EA-kwalificatienormen heeft behaald en de andere de Belgian Athletics-kwalificatienormen binnen de kwalificatieperiode.
 • Belgian Athletics zal een belofte (U23-atleet) selecteren als deze de Belgian Athletics-kwalificatienormen heeft behaald binnen de kwalificatieperiode.
 • Bij de seniores worden er maximaal 2 atleten per discipline geselecteerd. Als meer dan 2 atleten aan de selectiecriteria voldoen, zullen de 2 atleten met de beste prestaties binnen de kwalificatieperiode worden geselecteerd.
  Bij de beloften wordt er maximaal 1 atleet per discipline geselecteerd. Als meer dan 1 atleet aan de selectiecriteria voldoet, zal de atleet met de beste prestatie binnen de kwalificatieperiode worden geselecteerd.

In geval van gelijke resultaten tussen meerdere atleten in dezelfde discipline:       Wordt de atleet geselecteerd met de op één na beste prestatie gerealiseerd in een wedstrijd die georganiseerd werd conform de regels van World Athletics in de kwalificatieperiode. De atleet met het op één na beste resultaat krijgt de voorkeur. Als het ex aequo dan nog standhoudt, wordt er gekeken naar de op twee na beste prestatie, enzovoort.

 • Diplôme I Run Clean : om te kunnen worden ingeschreven moeten alle atleten eerst het diploma I Run Clean van het anti-dopingprogramma van EA behalen. LINK: https://www.irunclean.org/selectlanguage
 • Alle prestaties moeten gerealiseerd worden in wedstrijden georganiseerd of geautoriseerd door World Athletics, de continentale afdelingen (zoals bvb. European Athletics) van World Athletics of de nationale federaties, en gepubliceerd zijn op de World Calendar-pagina's van de World Athletics-website: LINK:  https://www.worldathletics.org/competition/calendar-results

ALGEMENE CRITERIA DIE VOOR ALLE SELECTIES GELDEN 

Er wordt benadrukt dat atleten alleen in aanmerking komen voor een selectie voor het nationale team en het recht hebben om Belgian Athletics tijdens internationale wedstrijden te vertegenwoordigen volgens de vastgelegde criteria in het wedstrijdreglement van World Athletics.

Een atleet die aan de selectiecriteria voldoet, mag niet voor selectie worden voorgedragen op basis van de volgende criteria die in acht worden genomen, namelijk het bestaan van een bekende blessure op het moment van de selectie, een aantasting van de gezondheid of de conditie, of disciplinaire of ethische redenen.

De selectiecommissie kan ook een atleet van een selectie uitsluiten om welke reden dan ook, inclusief de hierboven vermelde.

De atleet moet lid zijn van Belgian Athletics op het moment van het behalen van de selectiecriteria. Anders worden de prestaties niet in aanmerking genomen.

 

STAAT VAN VORM

Indien nodig kan de selectiecommissie de betrokken atleet verzoeken om een test af te leggen, tijdens een wedstrijd of training, vóór de datum van de definitieve selectie.

Indien de test niet wordt uitgevoerd of het prestatieniveau van de atleet onvoldoende is, kan de selectiecommissie afzien van een selectie van de betrokken atleet en/of het betrokken team voor de kampioenschappen in kwestie.

In bijzondere gevallen, met inbegrip van gevallen die niet onder de selectiecriteria vallen, behoudt de selectiecommissie zich het recht om atleten te selecteren die niet aan de Belgian Athletics-selectiecriteria hebben voldaan.

 

 

 

logosportvlaanderen-partnersport-vlaanderen-sponsorlogoworld-athletics-lockup-grad-charcoal-cmyk-member-federation-1logo-eaa