06/06/2023

2023 WK berglopen en trail Innsbruck-Stubai/OOS

logo-trail

De wereldkampioenschappen berglopen, KM vertical, short trail en long trail vinden plaats in het het Oostenrijkse Insbruck-Stubai van 6-10 juni. 

 

SELECTIE

De selectie voor de World mountain and trail running championships vind je hieronder

Vrouwen

Discipline

Voornaam Naam

Vertical Uphill

Marie Dessart

Trail Short

Charlotte Moerman

Trail Long

Dominique Van Megchelen

Mountain Classic

Victoire Cravatte

Mannen

Discipline

Voornaam Naam

Vertical Uphill

Sébastien Leclère

Trail Short

Maximilien Drion Du Chapois

Mountain Classic

Raoul Raus

 

              Selectiecriteria

KBAB    

 

WORLD MOUNTAIN AND TRAIL RUNNING CHAMPIONSHIPS

INNSBRUCK-STUBAI (OOSTENRIJK) – 6 TEM. 10 JUNI 2023

 

 

  1. KM vertical (07/06) : 7 km

 

De eerste Belgische man en vrouw op de Clasica Vertical Fenis in Val d’Aoste (ITA) op 01/05/2023, worden geselecteerd.

 

  1. Trail short (08/06) : 45 km

 

De eerste Belgische man en vrouw die in de selectieperiode van 1 januari 2022 tot 24 april 2023 de beste prestatie-index (BE TRAIL) behaalden op een trail van 45 tot 74 km "inspanning" (categorie S), op voorwaarde van een minimale score van 67,00 in de categorie vrouwen en 87,00 in de categorie mannen.

 

  1. Trail long (09/06) : 86 km

 

De eerste Belgische man en vrouw die de beste prestatie-index (BE TRAIL) behaalden op een trail van 75 tot 154 km "inspanning" (categorie L), in de selectieperiode van 1 januari 2022 tot 24 april 2023, mits een minimumscore van 67,00 in de categorie vrouwen en 87,00 in de categorie mannen.

 

  1. Mountain Classic (10/06): Seniors 13,7 km – Youth 6,7 km

 

Seniores :

De eerste Belgische man en de eerste Belgische vrouw op het Belgisch kampioenschap berglopen, dat op 30/04/2023 zal plaatsvinden in Member sur Semois, worden geselecteerd.

Juniores :

De eerste Belgische junior en de eerste Belgische juniore op het BK berglopen, dat op 30/04/2023 zal plaatsvinden in Member sur Semois, worden geselecteerd, op voorwaarde dat ze in verhouding niet meer dan drie seconden trager zijn dan de passeertijd van de eerste man/vrouw in koers aan de passage aan het einde van de tweede ronde.

 

ALGEMENE OPMERKINGEN

 

  • In het geval van een gelijke score in de prestatie-index (BE TRAIL) tussen atleten in dezelfde discipline en categorie :

               Dan wordt er gekeken naar de op één na beste prestatie-index (BE TRAIL) behaald tijdens wedstrijden gedurende de kwalificatieperiode. Bij een gelijke stand, kijkt men naar de op twee na beste prestatie. Enzovoort.

  • Geselecteerde atleten mogen niet deelnemen aan wedstrijden die te dicht bij het evenement plaatsvinden waarvoor ze zijn geselecteerd.

Uiterste limieten :

6 weken voor een lange trail, 4 weken voor een korte trail en 2 weken voor berglopen. (tenzij uitdrukkelijk gespecificeerd of schriftelijk afstand gedaan op uitzonderlijke basis door de technisch directeur).

  • I Run Clean Diploma: Alleen atleten die hun diploma hebben ontvangen voor het voltooien van het opleidingsprogramma voor dopingbestrijding van European Athletics "I Run Clean" van European Athletics, komen in aanmerking voor deelname. Het diploma moet door alle atleten worden behaald als aanvulling op de selectiecriteria voor de wedstrijd(en) waarvoor ze zijn ingeschreven.

 

Algemene criteria die voor alle selecties gelden

Er wordt benadrukt dat atleten alleen in aanmerking komen voor een selectie voor het nationale team en het recht hebben om de KBAB tijdens internationale wedstrijden te vertegenwoordigen volgens de vastgelegde criteria in het wedstrijdreglement van World Athletics.

Een atleet die aan de selectiecriteria voldoet, mag niet voor selectie worden voorgedragen op basis van de volgende criteria die in acht worden genomen, namelijk het bestaan van een bekende blessure op het moment van de selectie, een aantasting van de gezondheid of de conditie, of disciplinaire of ethische redenen.

De selectiecommissie kan ook een atleet van een selectie uitsluiten om welke reden dan ook, inclusief de hierboven vermelde.

De atleet moet lid zijn van de KBAB op het moment van het behalen van de selectiecriteria. Anders worden de prestaties niet in aanmerking genomen.

 

Staat van vorm

Indien nodig kan de selectiecommissie de betrokken atleet verzoeken om een test af te leggen, tijdens een wedstrijd of training, vóór de datum van de definitieve selectie.

Indien de test niet wordt uitgevoerd of het prestatieniveau van de atleet onvoldoende is, kan de selectiecommissie afzien van een selectie van de betrokken atleet en/of het betrokken team voor de kampioenschappen in kwestie.

In bijzondere gevallen, met inbegrip van gevallen die niet onder de selectiecriteria vallen, behoudt de selectiecommissie zich het recht om atleten te selecteren die niet aan de KBAB-selectiecriteria hebben voldaan.

logosportvlaanderen-partnersport-vlaanderen-sponsorlogoworld-athletics-lockup-grad-charcoal-cmyk-member-federation-1logo-eaa