25/09/2025

2025 WK berglopen en trail Canfranc-Pirineos /Spa

logo-wk-trail-mountain

De wereldkampioenschappen berglopen en trail zullen plaatsvinden in het Spaanse Canfranc-Pirineos van 25 tem. 28 september 2025.

Bekijk hier de selectiecriteria in pdf.

 

SELECTIECRITERIA

1.      Uphill mountain running

 

Te bepalen, afhankelijk van de komende zomerkalender.

 

2.      Classic up and down mountain running

 

Te bepalen, afhankelijk van de komende zomerkalender. 

 

3.      Short trail

 

Te bepalen, afhankelijk van de komende zomerkalender.

 

4.      Long trail

De eerste Belgische man en vrouw op de Belgische kampioenschappen Ultra-trail, die zullen plaatsvinden in Ovifat op 09/11/2024, zullen worden geselecteerd op voorwaarde dat ze bij de eerste 3 eindigen in het algemeen klassement per geslacht.

 

ALGEMENE OPMERKINGEN

Geselecteerde atleten mogen niet deelnemen aan wedstrijden die plaatsvinden binnen een te korte periode voorafgaand aan het evenement waarvoor ze zijn geselecteerd. Uiterste termijnen: 6 weken voor een lange trail, 4 weken voor een korte trail en 2 weken voor berglopen. (tenzij uitdrukkelijk gespecificeerd of schriftelijk ontheffing verleend als uitzondering door de technisch directeur).

 Diploma I Run Clean : Alleen atleten die hun diploma hebben ontvangen voor het voltooien van het opleidingsprogramma voor dopingbestrijding van European Athletics "I Run Clean" van European Athletics, komen in aanmerking voor deelname. Het diploma moet door alle atleten worden behaald als aanvulling op de selectiecriteria voor de wedstrijd(en) waarvoor ze zijn ingeschreven.

 

ALGEMENE CRITERIA DIE VOOR ALLE SELECTIES GELDEN 


Er wordt benadrukt dat atleten alleen in aanmerking komen voor selectie voor het nationale team en recht hebben om BA te vertegenwoordigen tijdens internationale kampioenschappen wanneer er voldaan is aan de criteria en regels van WA.

 

De atleet moet aangesloten zijn bij BA op het ogenblik dat hij of zij aan de selectiecriteria voldoet. Als dit niet het geval is, wordt er geen rekening gehouden met de behaalde prestaties.

 

Een atleet die aan de selectiecriteria heeft voldaan, zal niet worden voorgedragen voor selectie of de selectie zal in overweging worden genomen, wanneer er sprake is van: een (bestaande) blessure op het moment van de selectie, een verslechtering van de gezondheid of conditie, of enig andere reden, met inbegrip van disciplinaire of ethische redenen.

 

De selectiecommissie heeft ook de bevoegdheid om een atleet niet op te nemen in een selectie om welke reden dan ook, met inachtneming van de hierboven vermelde redenen.

 

In bijzondere gevallen, waaronder gevallen die niet onder de selectiecriteria vallen, behoudt de selectiecommissie zich het recht voor om atleten te selecteren die niet aan de selectiecriteria van het BA voldoen.

 

In geval van uitstel of annulatie van het kampioenschap vervallen deze selectiecriteria van de BA. In geval van uitstel zullen nieuwe selectiecriteria worden opgesteld.

 

STAAT VAN VORM

Geselecteerde atleten die geblesseerd raken in de periode tussen het behalen van de kwalificatielimiet en het begin van de kampioenschappen, moeten hun fitheid aantonen vóór de start van de kampioenschappen.

Indien de test niet wordt uitgevoerd of het prestatieniveau van de atleet onvoldoende is, kan de selectiecommissie afzien van een selectie van de betrokken atleet en/of het betrokken team voor de kampioenschappen in kwestie.

Bij het niet behalen van de test of bij onvoldoende sportief niveau kan de selectiecommissie ervoor kiezen om de desbetreffende atleet en/of het team niet te selecteren voor de betreffende kampioenschappen.

 

 

logosportvlaanderen-partnersport-vlaanderen-sponsorlogoworld-athletics-lockup-grad-charcoal-cmyk-member-federation-1logo-eaa