12/12/2021

2021 EK Veldlopen Fingal-Dublin/Ier

logo-ek-veldlopen-2021

De 26ste Europese kampioenschappen veldlopen vinden plaats op zondag 12 december 2021 in het Ierse Fingal-Dublin.

Ga naar de website van het LOC van Fingal-Dublin

Ga naar de website van EA over Fingal-Dublin

Ga naar het tijdschema van Fingal-Dublin

Livestream EK

Programma & resultaten Belgen 

11u00 

U20 mannen

18de - Konteh Noah
48ste - Lievens Mathis
79ste - Louagie Wout
90ste - Van Rie Kobe

11de - Team Result

11u28 

U20 vrouwen

36ste - Nijssen Annelies

11u50 

U23 mannen

5de - Grimard Guillaume
33ste - Vanderpoorten Marco
35ste - Leunckens Ward
37ste - Collard Arnaud

6de - Team Result

13u21 

Mixed Relay

Vanderelst Elise
Verheyden Ruben
Scaunet Vanessa
Baeten Stijn

3de - Team Result ! BRONZEN MEDAILLE !

14u13 

Seniores mannen

5de - Somers Michael
9de - Kimeli Isaac
45ste - Hannes Pieter-Jan
54ste - Saké Nicolaï

5de - Team Result

Selectie 

Vrouwen 

Categorie

Naam voornaam

U20

Nijssen Annelies

Mannen 

Categorie

Naam voornaam

AC

Hannes Pieter-Jan
Kimeli Isaac
Saké Nicolaï
Somers Michael

U23

Collard Arnaud
Grimard Guillaume
Leunckens Ward
Vanderpoorten Marco

U20

Konteh Noah
Lievens Mathis
Louagie Wout
Van Rie Kobe

Mixed relay

Discipline

Naam voornaam

Mixed relay

Scaunet Vanessa
Vanderelst Elise
Baeten Stijn
Verheyden Ruben
Nelissen Paulien (reserve)
Bombeke Sven (reserve)

Begeleiding

Head of Delegation Seminck Mieke        
Team Leader Malo Benoit
Team Coaches

Engelen Dirk
Didden Rik
Castiaux Raymond

Team Doctor Bruggeman Petra
Team Physiotherapist Kerckhof Nicolas

Selectiecriteria

 • De selectie zal gebeuren op basis van de resultaten van Roeselare (VERPLICHTE DEELNAME 28 november 2021).
 • De selectie wordt gemaakt op basis van de kans op een goede individuele prestatie (potentiële top 20) of in het landenklassement (top 6). Een team bestaat uit 4 atleten en het klassement wordt opgemaakt op basis van de plaatsen behaald door de 3 beste atleten per land. 

Leeftijdscategorieën

 • U20 mannen/vrouwen (2004, 2003, 2002)
 • U23 mannen/vrouwen (2001, 2000, 1999)
 • AC mannen/vrouwen (1998 of ouder)

 Opmerkingen:

 • Atleten geboren in 2002, zijn nog internationale junioren tot 31 december 2021. Zij mogen in Roeselare deelnemen aan de juniorencompetitie. Zij mogen zich in geen geval kwalificeren voor de Europese kampioenschappen veldlopen voor beloftes (U23).
 • Atleten geboren in 1999, zijn nog internationale beloftes (U23) tot 31 december 2021. Zij kunnen zich in Roeselare kwalificeren voor het Europees kampioenschap veldlopen voor beloftes (U23).
 • In Roeselare lopen de atleten, die zich voor de selectie willen kwalificeren, in dezelfde categorie als op de Europese kampioenschappen.
 • De selectiecommissie behoudt zich het recht voor om een geselecteerde atleet of een atleet die zich terugtrekt voor de Europese kampioenschappen niet te vervangen.

Selectiecriteria voor de mixed relays

 • Een mixed relay team zal alleen worden geselecteerd op voorwaarde van een potentiële top 6 op de Europese kampioenschappen.
 • De eerste 3 vrouwen en de eerste 3 mannen op de korte cross (1700m) in Roeselare worden geselecteerd voor het mixed relay team (de 3e vrouw en de 3e man zullen als reserve deel uitmaken van het team).

Opmerking:

 • De selectiecommissie behoudt zich het recht voor een geselecteerde atleet of een atleet die zich terugtrekt voor de Europese kampioenschappen niet te vervangen.

Algemene criteria die voor alle geselecteerde atleten gelden

 • Er wordt benadrukt dat atleten alleen in aanmerking komen voor selectie voor het nationale team en recht hebben om de KBAB te vertegenwoordigen tijdens internationale kampioenschappen wanneer er voldaan is aan de criteria van het wedstrijdreglement van World Athletics. De atleet moet lid zijn van de KBAB op het moment dat de selectiecriteria worden gerealiseerd. Anders komen de prestaties niet in aanmerking.
 • Een atleet die aan de selectiecriteria heeft voldaan, zal niet worden voorgedragen voor selectie of de selectie zal in overweging worden genomen, wanneer er sprake is van: een (bestaande) blessure op het moment van de selectie, een verslechtering van de gezondheid of conditie, of enig andere reden, met inbegrip van disciplinaire of ethische redenen.
 • De selectiecommissie kan ook een atleet uit de selectie verwijderen om welke reden dan ook, inclusief de hierboven vermelde.
 • In bijzondere gevallen, met inbegrip van gevallen die niet onder de selectiecriteria vallen, behoudt de selectiecommissie zich het recht om atleten te selecteren die niet aan de KBAB-selectiecriteria hebben voldaan.

Staat van vorm

 • Geselecteerde atleten die geblesseerd raken in de periode tussen het behalen van het minimum en de start van de kampioenschappen, moeten hun vorm bewijzen voor de start van de kampioenschappen.
 • Indien nodig kan de selectiecommissie de betrokken atleet verzoeken om een test af te leggen, tijdens een wedstrijd of training, voor de start van de kampioenschappen.
 • Indien de test niet wordt uitgevoerd of het prestatieniveau van de atleet onvoldoende is, kan de selectiecommissie afzien van de selectie van de betrokken atleet en/of het betrokken team voor de kampioenschappen in kwestie.
logosportvlaanderen-partnersport-vlaanderen-sponsorlogoworld-athletics-lockup-grad-charcoal-cmyk-member-federation-1logo-eaa