clubgrade-logobaseline-zwart-rgb
ices
vsf

Bewegen op Verwijzing

Dankzij het project ‘Bewegen op Verwijzing’ kunnen huisartsen voortaan hun patiënten met een gezondheidsrisico doorverwijzen naar een ‘BOV-coach’. Die coach motiveert de doorverwezen patiënten om meer te bewegen. Samen stellen ze een beweegplan op, bv. een wekelijks jog- of beweeguur in de buurt. Bedoeling is dat de patiënten hun weg naar een actiever leven op termijn zelfstandig kunnen verderzetten.

Verenigingen kunnen een aanvraagdossier indienen bij het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) om een ‘BOV-coach’ te financieren.

Dit kan op verschillende momenten: 30 september 2016 en 31 december 2016. Ook in 2017 en 2018 kunnen de geïnteresseerden nog een aanvraag indienen.

In dat dossier geven ze onder meer aan wie als BOV-coach aan de slag kan, hoe ze de huisartsen hierover zullen informeren en hoe ze dit initiatief ook voor de meer kwetsbare groepen toegankelijk zullen maken. Organisaties die vooral met kwetsbare groepen samenwerken zoals Samenlevingsopbouw en Netwerk tegen Armoede, zijn dan ook belangrijke partners in dit verhaal.

Voor meer informatie: www.vigez.be
Liese Weemaels - 02/422 49 30 – 0493/19 99 19 - Liese.weemaels@vigez.be

logosportvlaanderen-partnersport-vlaanderen-sponsorlogoworld-athletics-lockup-grad-charcoal-cmyk-member-federation-1logo-eaa