06/07/2020

WEBINAR Voeding en drank voor, tijdens en na de loopwedstrijd

Het is enorm belangrijk om te weten wat je het best kan eten voor, tijdens en na een loopwedstrijd. Een groot deel van je prestatie wordt namelijk bepaald of je al dan niet de juiste voeding hebt ingenomen. Het verschilt natuurlijk wel een beetje van de duur/afstand van de wedstrijd wat je best inneemt en er moet op geoefend worden tijdens trainingen om te vermijden dat er ongewenste effecten zich voordoen op de wedstrijddag zelf. Ook om te herstellen na een zware inspanning speelt voeding een cruciale rol.  In dit webinar wordt er specifiek ingegaan waar je op moet letten qua voeding zowel voor, tijdens als na de inspanning.

Karen Van Proeyen is een bewegingswetenschapper en behaalde een doctoraat in het domein van de inspanningsfysiologie, met als onderwerp “nuchter trainen". Ze breidde haar kennis op vlak van training en sportvoeding verder uit als postdoctoraal onderzoeker. Zelf is ze actief als één van de beste marathonloopsters in België (PB 2u38), na een lange carrière in het basketbal. Ze combineert dit met haar job als marathoncoach bij All Out Coaching en het geven van cursussen bij de Vlaamse Trainersschool (van Initiator Running tot Trainer A).

logosportvlaanderen-partnersport-vlaanderen-sponsorlogoworld-athletics-lockup-grad-charcoal-cmyk-member-federation-1logo-eaa