27/05/2020

WEBINAR Praktijksessie bekken- en rompstabiliteit

Deze actieve webinar gaat over bekken- en rompstabiliteit. Via een korte theoretische uitleg wordt duidelijk welke spieren belangrijk zijn voor een goede bekken- en rompstabiliteit en waarom een goede controle belangrijk is in functie van het lopen/sporten. Het grootste deel zal actief zijn en omvat een reeks oefeningen waarbij de voornaamste spieren van de romp- en bekkengordel worden aangesproken, dit in verschillende uitgangshoudingen en gradaties.
De sessie is beperkt tot 15 deelnemers. Deelnemers voorzien een matje en losse kledij.
Plaats je laptop voor je zodat de lesgever je kan zien en de uitvoering van de oefeningen kan corrigeren tijdens de sessie.

Els De Wael is 7 jaar werkzaam als kinesiste in de groepspraktijk ‘Mijnsportkine’ in Lokeren en op de topsportschool atletiek in Gent. Ze beoefende 20 jaar atletiek, in het begin zevenkamp en op het einde van haar sportcarrière vooral verspringen. Momenteel is ze meer recreatief aan het sporten en ambieert ze om binnenkort deel te nemen aan haar 1ste  1/8e triatlon.

logosportvlaanderen-partnersport-vlaanderen-sponsorlogoworld-athletics-lockup-grad-charcoal-cmyk-member-federation-1logo-eaa