16/07/2020

WEBINAR Nuchter trainen

Vele lopers vragen zich af of lopen voor het ontbijt een goede trainingsvorm is. Zo vermelden sommige bronnen dat het niet aangeraden is om nuchter op pad te gaan, terwijl anderen aangeven dat nuchter trainen wel een uitstekende manier is om je gezondheid en/of prestatie te verbeteren. In dit webinar neem ik jullie graag even mee naar mijn academische verleden. Ik heb namelijk 4 jaar onderzoek over dit thema verricht aan de KU Leuven. Dit resulteerde uiteindelijk in een doctoraat met als titel: “The Effects of Training in the Fasted State on Muscle Metabolism”.

Karen Van Proeyen is een bewegingswetenschapper en behaalde een doctoraat in het domein van de inspanningsfysiologie, met als onderwerp “nuchter trainen". Ze breidde haar kennis op vlak van training en sportvoeding verder uit als postdoctoraal onderzoeker. Zelf is ze actief als één van de beste marathonloopsters in België (PB 2u38), na een lange carrière in het basketbal. Ze combineert dit met haar job als marathoncoach bij All Out Coaching en het geven van cursussen bij de Vlaamse Trainersschool (van Initiator Running tot Trainer A).

logosportvlaanderen-partnersport-vlaanderen-sponsorlogoworld-athletics-lockup-grad-charcoal-cmyk-member-federation-1logo-eaa