30/06/2020

WEBINAR Marathontraining

Tegenwoordig willen meer en meer lopers eens een marathon lopen. Het blijft een afstand die niet te onderschatten is en bijgevolg moet men er goed op voorbereid worden.  In dit webinar wordt er besproken hoe we best een marathonvoorbereiding aanpakken en met welke aandachtspunten we rekening moeten houden. Er wordt dieper ingegaan op zowel fysieke, biomechanische als mentale topics gerelateerd aan de marathon.

Karen Van Proeyen is een bewegingswetenschapper en behaalde een doctoraat in het domein van de inspanningsfysiologie, met als onderwerp “nuchter trainen". Ze breidde haar kennis op vlak van training en sportvoeding verder uit als postdoctoraal onderzoeker. Zelf is ze actief als één van de beste marathonloopsters in België (PB 2u38), na een lange carrière in het basketbal. Ze combineert dit met haar job als marathoncoach bij All Out Coaching en het geven van cursussen bij de Vlaamse Trainersschool (van Initiator Running tot Trainer A).

logosportvlaanderen-partnersport-vlaanderen-sponsorlogoworld-athletics-lockup-grad-charcoal-cmyk-member-federation-1logo-eaa