28/02/2021

Tony Ciarelli – ‘het implementeren van Olympic lifts, clean en snatch, (en kracht in het algemeen) voor de explosieve disciplines in atletiek’ (ENGELS)

Tony Ciarelli is de meest succesvolste High School werpcoach in Amerika. Daarnaast heeft hij verschillende internationale atleten gecoacht waaronder onze topsportcoördinator Rutger Smith. Naast trainer in de atletiek is Tony ook een gerenommeerde coach in het gewichtheffen. Hij geeft ons een inkijk in hoe Olympische Lifts geïmplementeerd kunnen worden in het trainingsschema van een atleet binnen atletiek. Deze Webinar is interessant voor alle trainers met een VTS-diploma Trainer B en Trainer A of trainers die atleten begeleiden op het vlak van krachttraining in explosieve nummers vanaf de categorie cadet.  

NIEUW CONCEPT!

Als federatie zijn we ervan overtuigd dat er veel kennis heerst onder onze trainers en dat we veel kunnen leren van elkaar. Daarom gaan we na de Webinar van Tony Ciarelli het topic ‘kracht’ bespreekbaar maken onder onze Vlaamse trainers. Via kleine groepen van maximaal 8 personen trachten we o.l.v. één van onze kwaliteitsmanagers via interactieve vragenrondes, stellingen en andere werkvormen de discussie te openen over Olympische lifts, krachttraining in het algemeen, periodisering van kracht, etc. Hierbij is actief participeren een must! Wil je graag meer bijleren van andere coaches of eens kijken hoe zij dit topic aanpakken? Schrijf je dan zeker in op één van de groepen na de Webinar. Dit gedeelte is uiteraard vrijblijvend en hier zijn een aantal voorwaarden aan gekoppeld. Voor meer informatie, klik hier.

logosportvlaanderen-partnersport-vlaanderen-sponsorlogoworld-athletics-lockup-grad-charcoal-cmyk-member-federation-1logo-eaa