27/05/2021

Mike young - 'Mike Young – ‘Science and practice of elite speed development’ (ENGELS)

Mike Young is Director of Performance and Research. Daarnaast is hij ook actief als Strength and Speed Coach in het Athletic Lab. Hij heeft veel ervaring binnen atletiek door zijn verleden als atleet, sportwetenschapper en coach binnen 3 verschillende Olympische trainingscentra in Amerika. Mike is afgestudeerd binnen het vakgebied ‘Athletic Administration’ en behaalde zijn doctoraat in de Kinesiologie met de nadruk binnen biomechanica. Tijdens deze Webinar gaat Mike meer toelichting geven over de wetenschap en de praktijk voor het ontwikkelen van snelheid op hoog niveau. De Webinar is interessant voor alle trainers met een VTS-diploma Trainer B en Trainer A of trainers die atleten begeleiden op het vlak van snelheidstraining vanaf de categorie cadet. 

NIEUW CONCEPT!

Als federatie zijn we ervan overtuigd dat er veel kennis heerst onder onze trainers en dat we veel kunnen leren van elkaar. Daarom gaan we na de Webinar van Mike Young het topic bespreekbaar maken onder onze Vlaamse trainers. Via kleine groepen van maximaal 8 personen trachten we o.l.v. één van onze kwaliteitsmanagers via interactieve vragenrondes, stellingen en andere werkvormen de discussie te openen over het ontwikkelen van snelheid. Hierbij is actief participeren een must! Wil je graag meer bijleren van andere coaches of eens kijken hoe zij dit topic aanpakken? Schrijf je dan zeker in op één van de groepen na de Webinar (check zeker de basisvoorwaarden in de hoofding of je hiervoor in aanmerking komt). Meer informatie vind je hier.

logosportvlaanderen-partnersport-vlaanderen-sponsorlogoworld-athletics-lockup-grad-charcoal-cmyk-member-federation-1logo-eaa