24/06/2021

Mentaal Welzijn

De afgelopen maanden stonden sport en heel ons sociaal leven op een laag pitje. Dit zorgde bij heel wat mensen voor een sterk verlaagde motivatie wat op zijn beurt een invloed had op het mentale welzijn. In deze presentatie gaan we op zoek naar hoe je toch de motivatie bij sporters hoog kan houden zodat ze die uitlaatklep blijven gebruiken. De positieve invloed van sport op mentaal welzijn staat ondertussen al lang niet meer ter discussie dus is het nu alle hens aan dek om de sportmotivatie weer zo hoog mogelijk te krijgen.

docent: Simon De Clercq
Simon De Clercq studeerde af aan de Artevelde Hogeschool als leerkracht secundair onderwijs en werkte gedurende 15 jaar als leerkracht in het BSO. Ondertussen bouwde hij reeds 20 jaar ervaring op als jeugdcoach in het volleybal. Vanuit zijn passie voor het opleiden is hij steeds op zoek naar hoe men jonge mensen kan motiveren. Hij bouwt momenteel een zelfstandige activiteit uit onder de naam “Developing Young Potential”.

logosportvlaanderen-partnersport-vlaanderen-sponsorlogoworld-athletics-lockup-grad-charcoal-cmyk-member-federation-1logo-eaa