15/10/2022

KYI Kaartspel

Inschrijven

KYI Kaartspel

Deze sessie maakt onderdeel uit van de 'Opleidingsdag Atletiek'

 

Organisatie:        Atletiek Vlaanderen 
Locatie:                Universitair Sportcentrum KU Leuven, tervuursevest 101 Leuven
Tijdstip:                10u30 - 12u00
Deelname:           €10 voor VAT-leden, €12 voor VAL-leden (niet VAT-lid) en €25 voor externen.

Inschrijven kan hier t.e.m. maandag 10 oktober 2022.

Inhoud

Sport Vlaanderen workshop: “kaartspel” (geef tieners een stem): 

Tieners zijn de toekomstige trainers, bestuurders en vrijwilligers van een sportclub en het is dus belangrijk dat een club ze betrekt.  Vraag je je af hoe je tieners kunt binden en behouden bij je sportclub?   

Vanuit het Erasmus+Sport project “Keep Youngsters Involved” werd een kaartspel ontwikkeld voor trainers/begeleiders die werken met jongeren in de sport. Via het spelen van dit kaartspel komen jongeren op een ongedwongen manier in dialoog en spreken ze vrijuit over de factoren die zij belangrijk vinden om zich goed te voelen in hun sportclub.  Op het einde van het spel kiezen de tieners in onderling overleg de voor hen 3 belangrijkste acties die kunnen bijdragen om zich goed/beter voelen in hun sportclub. Belangrijk is dat nadien de door de tieners vastgelegde acties ook effectief in hun sportclub worden opgevolgd.     

Tijdens deze praktische workshop leer je hoe je zelf met het kaartspel aan de slag kan gaan in je eigen sportclub.   
Dorien Dijk, specialist van het kenniscentrum Sport en Bewegen uit Nederland, zal deze workshop over het Keep Youngsters involved kaartspel begeleiden.

Deelnameattest 

Je krijgt na iedere bijscholing een deelname-attest. Deze kan je terugvinden op je MijnVTS-account. Nog geen account? Maak er dan snel één aan via volgende link.

Klik hier voor het volledige programma van de Opleidingsdag atletiek. 

logosportvlaanderen-partnersport-vlaanderen-sponsorlogoworld-athletics-lockup-grad-charcoal-cmyk-member-federation-1logo-eaa