22/06/2019

Eetstoornissen bij atleten: problematiek, preventie en aanpak

Naar aanleiding van de getuigenis van Louise Carton over haar eetstoornis en de daaropvolgende andere getuigenissen van atleten willen we de problematiek betreffende eetgedrag in de sport verder bespreekbaar maken.
Op die manier hoopt Atletiek Vlaanderen dat méér atleten spreken en de weg vinden om geholpen te worden.

Voor deze infosessie wordt samengewerkt met Eetexpert.be, het kenniscentrum voor eet- en gewichtsproblemen. Zij zullen  de mogelijke preventieve maatregelen bespreken en de acties overlopen die kunnen ondernomen worden wanneer eetproblemen vastgesteld worden.

Vanuit hun ervaring brengen Louise Carton en Dirk Engelen, haar trainer, het verslag van de afgelopen jaren. 
Wat heeft geleid tot een verstoord eetgedrag? Hoe is die gegroeid? Werd het nooit opgemerkt door haar entourage? Wat hebben beiden geleerd uit deze ervaring? Hoe zouden ze in de toekomst omgaan met dezelfde problematiek?

Met deze sessie willen we niet alleen atleten en trainers bereiken maar ook (para)medici, clubmedewerkers, ouders en vrienden die met de problematiek geconfronteerd worden.

Inschrijven vooraf is noodzakelijk en kan via deze link .

Bekijk hier de getuigenis van Louise

Bekijk hier het intervieuw tijdens "De afspraak" op Canvas

*de aanwezigen kunnen ter plaatse een spontane bijdrage leveren voor het sociaal fonds van Atletiek Vlaanderen, waarmee clubs die werken aan het toeleiden van kansarmen ondersteund worden.

logosportvlaanderen-partnersport-vlaanderen-sponsorlogoworld-athletics-lockup-grad-charcoal-cmyk-member-federation-1logo-eaa