11/03/2021

ActionType: Verbeteren van motorische vaardigheden

Deze eeuw zijn er binnen de atletiek veel wereldrecords gebroken. De concurrentie op mondiaal niveau is op sommige onderdelen extreem hoog. Toch lijken al die wereldtoppers die geweldige prestaties op hun eigen kenmerkende wijze te realiseren. Bestaat er wel zoiets als een ideale techniek? En wat is dan nog de functie van techniektraining? Er zijn recent veel nieuwe wetenschappelijke inzichten geformuleerd op het gebied van motorisch leren die de functie en aard van de techniektraining in een ander daglicht zetten. Tevens zijn we afgelopen 20 jaar steeds beter in staat gebleken om verschillen in uitvoeringen van atletiekonderdelen te relateren aan diverse motorische dimensies. In deze webinair wordt uitvoerig stilgestaan bij deze voorkeuren voor motorische dimensies die atleten laten zien tijdens topprestaties, welke in de context geplaatst worden van wetenschappelijke inzichten betreffende motorisch leren en gerelateerd worden aan de dagelijkse atletiekpraktijk.

Erwin Mortier is ruim 20 jaar actief als atletiektrainer bij Eindhoven Atletiek en traint sprinters op nationaal en internationaal niveau. Daarnaast is hij docent aan de Fontys Sporthogeschool Eindhoven en de ActionType Academy.

logosportvlaanderen-partnersport-vlaanderen-sponsorlogoworld-athletics-lockup-grad-charcoal-cmyk-member-federation-1logo-eaa