15/10/2022

Actieve lenigheidsoefeningen i.f.v. verschillende disciplines

Inschrijven

ACTIEVE LENIGHEIDSOEFENINGEN I.F.V. VERSCHILLENDE DISCIPLINES

Deze sessie maakt onderdeel uit van de 'Opleidingsdag Atletiek'

 

Organisatie:        Atletiek Vlaanderen 
Locatie:                Universitair Sportcentrum KU Leuven, tervuursevest 101 Leuven
Tijdstip:                13u00 - 14u30
Deelname:           €10 voor VAT-leden, €12 voor VAL-leden (niet VAT-lid) en €25 voor externen.

Inschrijven kan hier t.e.m. maandag 10 oktober 2022.

Inhoud

Flexibiliteit i.f.v. het optimaliseren van discipline-specifieke bewegen
De mate van beweging die optreedt in een gewricht wordt de ‘range of motion’ (ROM) genoemd. Flexibiliteit is een maat voor ROM en heeft statische en dynamische componenten. Statische flexibiliteit is het bereik van mogelijke bewegingen rond een gewricht en de omringende spieren tijdens een passieve beweging en vereist geen vrijwillige spieractiviteit; een externe kracht zoals de zwaartekracht, een partner of een machine levert de kracht voor een rek. Dynamische flexibiliteit verwijst naar de beschikbare ROM tijdens actieve bewegingen en vereist daarom vrijwillige spieracties. Echter, flexibiliteit afzonderlijk kan misleidend zijn, aangezien normale ROM geen optimale en prestatiebepalende beweging garandeert.Om te bepalen welk type flexibiliteit het meest cruciaal is, is het belangrijk om naar de aard van de sport te kijken en de individuele noden van de atleet te onderzoeken via een discipline-specifieke screening. 
Tijdens deze praktijkgerichte sessie komen de verschillende lenigheidsoefeningen aan bod voor tal van de verschillende loop-, sprong- en werpdisciplines. 

GRIT Belgian Sports Clinic, een multidisciplinaire sportpraktijk, zal deze sessie voor jou verzorgen! 
Meer info: https://gritsportsclinic.be/ 

Deelnameattest 

Je krijgt na iedere bijscholing een deelname-attest. Deze kan je terugvinden op je MijnVTS-account. Nog geen account? Maak er dan snel één aan via volgende link.

Klik hier voor het volledige programma van de Opleidingsdag atletiek.  

logosportvlaanderen-partnersport-vlaanderen-sponsorlogoworld-athletics-lockup-grad-charcoal-cmyk-member-federation-1logo-eaa