26/06/2017

Aanpakken van lichamelijk en seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport

Inschrijven

Inleiding

Aanpakken van lichamelijk en seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport wordt toegelicht aan de hand van het gebruik van het vlaggensysteem.

Wat doe je als een trainer een jonge atleet individueel traint? Kunnen jongeren en volwassenen samen in een kleedkamer? Zijn in de gedragscode van jouw club afspraken opgenomen betreffende seksueel grensoverschrijdend gedrag? Kunnen er seksueel getinte mopjes gemaakt worden in het bijzijn van kinderen? Wat doe je als een onbekende toeschouwer ongewenst foto’s neemt van jouw atleten? Welke stappen neem je als een ouder een probleem meldt? Kan je een lid schorsen of uitsluiten voor lichamelijk of seksueel grensoverschrijdend gedrag? Is er een meldpunt in de club? Waar kan je als vertrouwenspersoon terecht voor extra ondersteuning?

Op al deze vragen biedt “Sport met grenzen: Vlaggensysteem” een antwoord. Het pakket bestaat uit een handleiding en 30 situaties die in de sport voorkomen. Om dit thema volwaardig in jouw club aan te pakken vind je in “Sport met grenzen: Beleidsinitiatieven” concrete acties die je als bestuur je club kan verwezenlijken. De vorming is een mix van theorie, tips, voorbeeldcases en eigen aangereikte situaties.

Inschrijven

Deze sessie wordt georganiseerd in samenwerking met Dynamo en het Internationaal Centrum voor Ethiek in de Sport (ICES).

  • Deelname is GRATIS voor leden van Atletiek Vlaanderen. Inschrijven via onderstaande link.
  • Niet leden: zie onderstaande inschrijvingslink.

Elke deelnemer ontvangt een deelnameattest van Dynamo. Elke deelnemende vereniging van Atletiek Vlaanderen ontvangt een gratis toolbox om met het vlaggensysteem aan de slag te kunnen gaan.

logosportvlaanderen-partnersport-vlaanderen-sponsorlogoworld-athletics-lockup-grad-charcoal-cmyk-member-federation-1logo-eaa