Universiade: Stijn Baeten naar 1500m-finale

baeten-stijn-lyra-19

Stijn Baeten: woensdag in de Universiade-finale

Twee van de 9 Belgen kwamen in actie op de eerste atletiekdag - maandag - van de Universiade in Napels. Renée Eykens/AA behoorde tot de gelukkigen die in de 5de en laatste reeks van de 800m aantraden.

De Kapellense kinestudente behoort met haar 2’00”00 van de Spelen in Rio tot de medaillekandidaten in Napels. Eindigen bij de beste 4 om zich rechtstreeks voor de halve finale te kwalificeren, mocht geen probleem vormen. Ook omdat 2 van de 8 atletes meteen losten, en na ruim 2’20” aankwamen. Renée Eykens beperkte zich tot de 4de plaats. Zij zette met 2’06”29 wel de 7de reekschrono neer. 24 van de 37 atletes melden zich dinsdag vanaf 20u05 voor de halve finale.

Stijn Baeten/DCLA had evenmin een boodschap aan de reekszege. De beste 3 van elk van de 3 reeksen 1500 m kwalificeerden zich rechtstreeks voor de finale die woensdag om 19u00 voorzien is. Hij werd 3de van de 1ste reeks en zette met 3’43”49 ook de 3de reekstijd neer. Mike Foppen trof het als 4de van de 2de reeks niet, want de Nederlander haalde met 3’48”19 de 4de verliezende chrono en dus net niet de finale. Uitkijken wordt het woensdag wel naar de Duitser Marius Probst, die de 3de reeks moeiteloos won in 3’51”31. Hij viel dit seizoen in ons land op als winnaar van de 1500m van de IFAM in 3’38”98.

Twee finales vonden maandag in het immense maar bijna lege San Paolo stadion plaats: Pool Konrad Bukowiecki won het kogelstoten met 21m54 en de 10.000m voor vrouwen groeide uit tot een Aziatisch onderonsje waarin een Chinese na een tactische 34’03”31 won van een Japans duo.

Bekijk hier de resultaten en op deze pagina een overzicht van deze (atletiek) Universiade.