13/03

Kevin Schauwaers en Lieselotte Beck pakken Belgische crosstitels bij de masters

ldq-8216

Kevin Schauwaers op weg naar de nationale titel bij de M35.

Kevin Schauwaers en Lieselotte Beck kroonden zich zondag in Saint-Ghislain tot Belgisch kampioen veldlopen bij de masters 35+.

De masters trokken zondag naar Saint-Ghislain in Henegouwen om er hun nationaal kampioenschap cross te betwisten. Op een behoorlijk lastig parcours trok Kevin Schauwaers/ACHL na een spannende race het laken naar zich toe. De Herentenaar die bij de sterke groep van coach Rik Didden traint haalde het na 24’36 crossen vlak voor François Clais/White Star (24’42) en toptriatleet, voormalig olympiër, Simon De Cuyper/SER (24’44). De M35 en M40 liepen in één reeks. Het was niet verrassend Steven Heemskerk/ATLA (M40) die zijn zoveelste titel ophaalde. Hij finishte in 24’54 en moest dus slechts tien tellen toegeven op de eerste drie M35-atleten. Bij de M45 maakte Henk Vandemeersch/AVR er een ware demonstratie door met grote voorsprong te winnen. Stefan Rens/ACHL (M50) smukte z’n mooie masterspalmares nog verder op met goud na een felbevochten overwinning. Hij haalde het voor enkele andere masters uit de provincie Antwerpen: Dirk Vermeiren/ACBR (zilver) en Ken Rutgeers/AVKA (brons). Redouane El Oussi/OSGA (M55), Marc Van Der Hoeven/EA (M60), Eddy Oomen/ARAC (M65), Eddy Vierendeels/ACP (M70) en Jacky Merckx/OEH (M75) namen de overige gouden medailles mee naar huis.

Bij de vrouwen domineerde Lieselotte Beck/ACW de wedstrijd bij de W35 en W40. De 37-jarige pupil van coach Bart Raes/ACW finishte na ongeveer 5km crossen in 20’56. Een mooie afsluiter van een sterk seizoen. Op het BK masters indoor won ze onlangs nog zilver op de 800m en de 1500m. Mona Rahmé/DCLA finishte als derde ‘overall’ overtuigend als eerste in de categorie W40. Beste in de categorie W45 was Sandrine Host/SER. Lizzy Immesoete/ACME kroonde zich tot nationaal kampioene bij de W50. In de categorie W55 won Karen Peeters/BONH (W55) nipt voor Sabine Dejaeghere/AVR. Marina Steppe/ALVA (W60), Rita De Vries/ROBA (W65) en Diana Vetters/HULS (W70) wisten zich ook op de erelijst te zetten als Belgische kampioenen.