17/03

Maak je sportclub rookvrij en win!

generatie-rookvrij

Maak je sportclub rookvrij en win!

Ja, we gaan voor een gezonde geest in een gezond lichaam! En een gezond lichaam krijgen we niet enkel door gezond te sporten maar ook door gezond te leven. Dat betekent: gezonde voeding, geen doping, matig met alcohol en ... ROOKVRIJ!

Gaat ook jouw club all-in voor een rookvrije sportclub? Fantastisch! Da’s pure win op vele vlakken. 
En nu valt er nóg meer te winnen: doe mee aan de wedstrijd 'Rookvrije plekken’ en maak kans op één van de 20 pakketten met signalisatiematerialen van Generatie Rookvrij ter waarde van 275 euro. 

Wat moet je doen? Simpel: laat "Gezondleven" met een video of foto weten waarom jouw sportclub helemaal voor rookvrij gaat. Stuur je foto of filmpje voor 31 augustus in via gezondleven.be.

Elk bestuurslid, trainer, lid … kan in naam van zijn club deelnemen. Alleen moet je club wel vóór september 2021 het label van Generatie Rookvrij aanvragen en kan je slechts één foto of video insturen. Kies dus voor een knaller!

Het label aanvragen? Zo pak je het aan:

  1. Is jouw organisatie of omgeving vandaag rookvrij? Dat mag de hele wereld weten!  Evalueer of jouw initiatief klaar is voor het label met onderstaande checklist. Gelieve je te registreren of in te loggen om de checklist te zien en om het label aan te vragen.
  2. Vervolgens kan je het aanvraagformulier invullen door op ‘Volgende stap’ te klikken. Motiveer je aanvraag door te beschrijven waarom je het Generatie Rookvrij-label aanvraagt, welke stappen jullie hebben gezet  naar een rookvrije omgeving, wat jullie verdere plannen zijn. Heb je foto– of videomateriaal van jullie rookvrije omgeving, dan kan je dat toevoegen, of  later doorsturen. Jouw initiatief krijgt een plekje op de website!
  3. Je aanvraag wordt intern besproken. Vooraleer we je het label toekennen, nemen we nog even contact met je op.
  4. De beslissing over het toekennen van het label ontvang je per mail. We sturen jou ook een brief met de officiële Generatie Rookvrij-labelsticker. Hang deze zeker op een mooie en zichtbare plaats. We maken ook via onze verschillende kanalen bekend dat jouw rookvrije omgeving voortaan ook het Generatie Rookvrij-label draagt (#generatierookvrij).
  5. Gebruik het gratis communicatiemateriaal van Generatie Rookvrij om iedereen op de hoogte te brengen dat je terrein rookvrij is. Dit materiaal kan je downloaden in de webshop
    Plaats ook Generatie Rookvrij-signalisatiemateriaal, zodat het meteen voor iedereen zichtbaar is dat je terrein rookvrij is. Alleen als labelhouder kan je in de webshop betalend materiaal bestellen.
    Of... je kan het winnen met bovenstaande wedstrijd!