14/12

Athletes Community Award voor jouw atletiekclub

world-athletics-awards-2
Stilaan loopt 2020 op zijn einde en het wordt een jaar dat nog lang in ons geheugen geprint zal staan. Een jaar met heel wat onzekerheden als gevolg van de coronapandemie. De verschillende scenario’s van de heropstart van het normale leven, die de overheid momenteel voorbereidt en aanpast, blijven voortdurend onze aandacht trekken. Deze onzekerheid heeft ook de atletiekclubs zwaar getroffen. Daarom reikt de Athletes’ Commission hun Community Award dit jaar uit aan alle atletiekclubs ter wereld.

Het kan niet ontkend worden dat naast het menselijk leed ook onze economie, de socioculturele en sportsector zwaar in de klappen delen”, vertelt Gery Follens, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Vlaamse Atletiekliga. “Het gebrek aan sociaal contact en de ‘blijf in uw kot’-strategie van de overheid heeft een grote invloed op de werking van onze clubs. De alternatieve trainingsvormen en de vindingrijkheid van onze trainers, waarbij het gebruik van sociale media een ongekend belangrijke rol speelden, kunnen we alleen maar bewonderen. Wij loven de creativiteit en flexibiliteit van onze clubs, trainers, juryleden en de talloze vrijwilligers die noodgedwongen hun organisatorische aanpak dienden aan te passen aan deze uitzonderlijke omstandigheden en ondanks de beperkingen toch kansen boden aan onze atleten.”

Tijdens de virtuele World Athletics Awards, waar Armand Duplantis en Yulimar Rojas tot atleten van het jaar werden verkozen, bleef ook de Athletes’ Commission niet blind voor de vele inspanningen van de clubs. De atletencommissie van World Athletics, waarvan Kevin Borlée lid is, reikt hun Athletes Community Award dit jaar uit aan alle atletiekclubs ter wereld als blijk van erkenning voor hun inspanningen. “De Vlaamse Atletiekliga sluit dan ook graag aan bij de actie van de Athletes’ Commission van World Athletics Association, die alle atletiekclubs over de gans de wereld op een originele manier een hart onder de riem willen steken”, vult Follens aan.

Vraag jouw Athletes Community Award badge aan

Alle atletiekverenigingen worden uitgenodigd om een speciaal ontworpen Athletes Community Award badge via deze link aan te vragen voor hun website en social media of om af te printen en op te hangen in het clubhuis.

Vanzelfsprekend hopen we dat we in 2021 stilaan weer het normale leven mogen oppikken. We blijven er alles aan doen om onze atleten in dit Olympisch jaar, binnen de beperkingen van onze mogelijkheden en het toelaatbare, kansen te bieden om hun geliefkoosde sport zowel op training als in wedstrijdverband te kunnen beoefenen”, besluit Gery Follens.