31/05/2024

2024 EK Off-Road Running Annecy/Fra

eorrc-annecy2024-lockup-fc-rgb-l

De Europese kampioenschappen Off-Road Running vinden plaats van 31 mei tot en met 2 juni in Annecy (Frankrijk)

 

Ga naar de EA website van het EK Off-Road Running in Annecy

 

SELECTIECRITERIA

De selectiecriteria vind je hier in pdf

1.      Mountain Running Race: Classic Up & Down – 02/06/2024

Seniores : 

De eerste Belgische man en vrouw op het BK berglopen in Membre sur Semois op 27/04/2024 worden geselecteerd op voorwaarde dat ze in de top zes van het algemene klassement gerangschikt zijn, per geslacht.

U20 : 

De eerste Belgische man en vrouw op het BK berglopen in Membre sur Semois op 27/04/2024  worden geselecteerd op voorwaarde dat ze bij de eerste zes U20-atleten van de algemene rangschikking per geslacht eindigen en op voorwaarde dat hun eindtijd maximaal 5 seconden afwijkt (trager is dan ? ) vda de tijd van de mannelijke loper (voor de mannen) of vrouwelijke loopster (voor de vrouwen) die als eerste de finishlijn passeert aan het einde van de tweede ronde. 

 

 

2.      Mountain Running Race: Classic Uphill – 31/05/2024

Seniores :

De eerste Belgische man en vrouw in de Classica Vertical Fenis in Val d'Aoste (ITA) op 1/05/2024 worden geselecteerd op voorwaarde dat ze bij de bij de eerste zes deelnemers van het evenement eindigen in de algemene rangschikking per geslacht.

U20 : 

De eerste Belgische man en vrouw in de categorie U20 in de Classica Vertical Fenis in Val d'Aoste (ITA) op 1/05/2024 worden geselecteerd op voorwaarde dat ze bij de eerste zes U20-deelnemers van het evenement eindigen in de algemene rangschikking per geslacht.

OPGELET:  Voor de Classica Vertical Fernis (de selectiewedstrijd) is het aanbevolen om zo snel mogelijk in te schrijven. De inschrijving sluit op 15/04/2024, of eerder, wanneer 700 atleten zijn aangemeld. 

Belangrijk is om bij uw inschrijving aan te geven dat u zich inschrijft voor de tweede en snelste wave (waar ze mikken op een tijd van sub 1u ). 

UPDATE:

De inschrijvingen zijn  agesloten, maar voor atleten die mikken op een selectie voor de "Mountain Running Race: Classic Uphill" bij de Europese Off-Road Running Kampioenschappen 2024, is het nog steeds mogelijk om online in te schrijven om op de wachtlijst te komen.

Daarbovenop wordt van deze atleten ook gevraagd om een e-mail te sturen naar info@verticalfenis.com, waarin ze hun motivatie toelichten om deel te nemen aan de selectierace voor de Europese Off-Road Running Kampioenschappen 2024.

Lijst van ingeschrevenen Clasica Vertical Fenis.


 
 
 
 

3.      Trail Running Race – 01/06/2024

De eerste Belgische man en vrouw op het BK trail (45km) in La Roche-en-Ardenne op 06/04/2024 worden geselecteerd op voorwaarde dat ze bij de eerste 6 deelnemers van het evenement eindigen in de algemene rangschikking per geslacht.

 

ALGEMENE OPMERKINGEN

 

  • Atleten jonger dan 16 jaar op 31/12/2024 mogen niet deelnemen aan de U20-wedstrijden en atleten jonger dan 18 jaar op 31/12/2024 mogen niet deelnemen aan de senioreswedstrijden.
  • Geselecteerde atleten mogen niet deelnemen aan wedstrijden die plaatsvinden binnen een te korte periode voor het EK Off-Road Running. Uiterste termijnen: vier weken voor trail en twee weken voor berglopen. (Tenzij uitdrukkelijk gespecificeerd of wanneer er een schriftelijke ontheffing wordt verleend op uitzonderlijke basis door de Technisch Directeur). 
  • I Run Clean Diploma: Alleen atleten die hun diploma hebben ontvangen voor het voltooien van het opleidingsprogramma voor dopingbestrijding van European Athletics "I Run Clean" van European Athletics, komen in aanmerking voor deelname. Het diploma moet door alle atleten worden behaald als aanvulling op de selectiecriteria voor de wedstrijd(en) waarvoor ze zijn ingeschreven.

 

ALGEMENE CRITERIA VOOR ALLE SELECTIES 

Er wordt benadrukt dat atleten alleen in aanmerking komen voor een selectie voor het nationale team en het recht hebben om Belgian Athletics (B.A.) tijdens internationale wedstrijden te vertegenwoordigen volgens de vastgelegde criteria in het wedstrijdreglement van World Athletics.

Een atleet die aan de selectiecriteria voldoet, mag niet voor selectie worden voorgedragen op basis van de volgende criteria die in acht worden genomen, namelijk het bestaan van een bekende blessure op het moment van de selectie, een aantasting van de gezondheid of de conditie, of disciplinaire of ethische redenen.

De selectiecommissie kan ook een atleet van een selectie uitsluiten om welke reden dan ook, inclusief de hierboven vermelde.

De atleet moet lid zijn van Belgian Athletics (B.A.) op het moment van het behalen van de selectiecriteria. Anders worden de prestaties niet in aanmerking genomen. 

 

STAAT VAN VORM

Indien nodig kan de selectiecommissie de betrokken atleet verzoeken om een test af te leggen, tijdens een wedstrijd of training, vóór de datum van de definitieve selectie.

Indien de test niet wordt uitgevoerd of het prestatieniveau van de atleet onvoldoende is, kan de selectiecommissie afzien van een selectie van de betrokken atleet en/of het betrokken team voor de kampioenschappen in kwestie.

In bijzondere gevallen, met inbegrip van gevallen die niet onder de selectiecriteria vallen, behoudt de selectiecommissie zich het recht om atleten te selecteren die niet aan de B.A.-selectiecriteria hebben voldaan.

logosportvlaanderen-partnersport-vlaanderen-sponsorlogoworld-athletics-lockup-grad-charcoal-cmyk-member-federation-1logo-eaa