Webshop

Organisatie: Runningtherapie ism. Running&Co
Online
Tijdstip: 9u30-12u30
Deelnameprijs: € 35


T.v.v. UZA foundation, naar de wens van Jan Ledegen, overleden hoofdtrainer van ACHL/Herenthout

Mensen met kanker begeleiden rond beweging en voeding vraagt specifiek maatwerk.

Deze sessie omvat een theoretisch deel met aansluitend interactieve uitwerking van 1 of meer casussen. Uw eigen vragen en/of ervaring en inbreng is hierbij belangrijk.
Heeft u nu al specifieke vragen? Aarzel niet deze te bezorgen via info@runningtherapie.be. De sprekers zullen deze graag meenemen.

Doelgroep
(Sport)artsen, (sport)kine, sport- en (onco)psychologen, sport- en (onco)diëtisten, (onco)coachen, psychomotorische therapeuten, runningtherapeuten, personal trainers, elke gezondheidsprofessional die affiniteit heeft met of meer wenst te weten over begeleiding en advies met betrekking tot bewegen en voeding tijdens en na kanker. Iedereen die hierover meer wenst te weten en UZA-foundation wenst te steunen.

Na het volgen van deze opleiding zal U

  • inzichten hebben in het omgaan met bewegen en voeding bij (ex)kankerpatiënten.
  • aangepaste beweegplannen en oplossingsgerichte voedingsadviezen kunnen aanreiken voor een betere levenskwaliteit.
  • hier multidisciplinair kunnen rond samenwerken.

Sprekers

Ria Vanderstraeten
Ria is een sport- en oncodiëtiste met SCAS certificering.
Met Sports Nutrition Consultancy geeft zij professionele ondersteuning voor sporters, clubs en bedrijven.
Zij is bestuurslid van Gezond Sporten Vlaanderen, projectmanager bij ‘Eet sportief’ en voorzitter van de commissie Sportvoeding van de Vlaamse Beroepsvereniging voor Voedingsdeskundigen en Diëtisten.

Rudy Frankinouille
Rudi is Lic. Kinesitherapie, M. Sc. Manuele Therapie, Doctoraatsonderzoeker Universiteit Antwerpen. Sportfysioloog UZA-afdeling S.P.O.R.T.S., BAP Universiteit Antwerpen, Expert Hoge Gezondheidsraad, Trainer A triatlon en docent Vlaamse Trainersschool.
Sinds 2016 heeft Rudi samen met zijn vrouw expertise opgebouwd in training/coaching van (ex)-kankerpatiënten i.s.m. met het MOCA (Medisch Oncologisch Centrum Antwerpen-UZA) en GO2Sport.
Rudi is zaakvoerder en coach van Atletenbegeleiding.be, www.atletenbegeleiding.be

Accreditatie Pro-Q-Kine in aanvraag.

Deelnameprijs 35 €.

Maximaal aantal deelnemers: 100

Lees meer op Runningtherapie | Bijscholingen

(*) Het initiatief om de volledige opbrengst te schenken aan UZA-foundation vzw is geïnspireerd op de wens van Jan Ledegen om UZA-foundation immuuntherapie te steunen. Jan was hoofdtrainer van ACHL, afdeling Herenthout.

Nieuws